Hlavní obsah

K čemu je dobrá nevěra?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Z nevěry se může vyklubat láskaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

K čemu je dobrá nevěra? Přece k tomu, abychom si pozvedly sebevědomí. Ale pozor, můžeme si taky pěkně ,,zavařit''. Postelový románek totiž s sebou většinou nepřinese nic dobrého. Často končí citovou tragédií pro všechny zúčastněné.

Článek

Co nám chybí?

Nevěra je podle psychologů častým jevem i ve vztazích, které jinak relativně fungují. Lidé se jí dopouštějí z nudy, touhy po obdivu či nových zážitcích. Převážně je to tak, že si svého dosavadního partnera chválí, jak je spolehlivý, pracovitý a čestný... a přesto se jaksi zapomenou v cizí posteli. Čím to? Odpověď má uznávaný odborník na nevěru psycholog Petr Šmolka: ,,Mimomanželským vztahem si nejčastěji kompenzujeme něco, čeho se nám v partnerství nedostává. Vám ženám často schází partnerova pozornost vůči vašim potřebám, vstřícnost, ochota posedět a popovídat si a pocit, že jste ještě přitažlivé a zajímavé," prozrazuje ve své knize Muž a žena.

Flirt (nejen) přes internet!

Možná jste se někdy ocitly v situaci, kdy jste měly pocit, že vašeho manžela kromě televize, piva a party kamarádů nic nezajímá. A tak jste se začaly zajímat vy! Ale o jiné muže. Dnes je přece takových možností. Stačí vyrazit s kamarádkou do baru a nebo si zapnout internet a krůček k nevěře je tady. Vždyť ani nejde až tak o nevěru jako o tu pochvalu a pocit porozumění.

Jenom sex? Kdepak...

Málokterá z nás dokáže oddělovat sex od zamilovanosti. Touto schopností jsou obdařeni spíše muži. My ženy se většinou citově angažujeme, zkrátka zamilujeme. Pokud to ale máte tak, že se s dotyčným dovedete vyspat, aniž byste k němu něco cítily, patříte k menšině, která potvrzuje pravidlo. Vznik citové zápletky je ale stále ve vzduchu. Ženská nevěra totiž mívá fatální následky. Často se spíš chováme rozvodově radikálněji než muži. A to dokonce i v případě, že máme děti. Páni tvorstva to mají trochu jinak. Milují své pohodlí, a tak jen malé procento z nich ,,pálí mosty". Většinou se poslušně vrátí domů ke své dlouholeté partnerce.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nevěrná můžete být i přes internetFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Couvněte, dokud je čas

Jestli i přesto stále toužíte po nevěře a máte k ní vhodnou příležitost, hoďte raději zpátečku. Máme pro vás pět dobrých důvodů, proč zůstat věrné svým partnerům.

  1. Velmi často se to vymkne z ruky. A z platonického vztahu se stane zamilovanost. A vy pak v lepším případě žijete ,,dvojí život'' a nebo boříte to, co jste tak dlouho budovaly.
  2. Pokud jste ale nespokojené ve svém vztahu, máte sice trochu důvod, ovšem i přesto - neřešte to přes jinou postel! Možná díky tomu získáte pocit převahy a pomstíte se tak svému muži, ale problémy tím neodstraníte. Naopak ještě přibudou!
  3. Vzpomeňte si na všechny hezké chvilky. A také na to, jak jste ho šíleně milovaly.
  4. Mějte se na pozoru před pohlavními chorobami. Málokdo má v hlavě prezervativ, když ho strhne vír vášně!
  5. Myslete na vaše děti, protože ty to vždy nesou nejhůř.

Nechaly jste si díky vyjmenovaným problémům zajít chuť na nevěru? Pokud ne a jste stále přesvědčené, že s vámi to nic neudělá a nijak vám to do života nezasáhne, tak se držte a hlavně mějte na paměti: ,,Nezamilovat se!''

Reklama

Související témata:

Načítám