Hlavní obsah

Je vaše dítě na sladké? Dbejte na důkladnou ústní hygienu!

Foto: Philips.cz

Dětský sonický zubní kartáček Philips Sonicare for Kids děti baví – a nejen díky aplikaci s postavičkou plyšáka SparklyhoFoto: Philips.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K snídani kuličky s mlékem, ke svačině rohlík s medem, po obědě čokoláda… Víte, jak předejít kazům?

Článek

Častá konzumace sladkostí a limonád je vedle nedostatečné zubní hygieny a zanedbávání pravidelných prohlídek u zubaře nejčastější příčinou vzniku zubních kazů u dětí i dospělých. Spousta dětí ale sladké miluje, a právě v jejich případě by měli rodiče důsledně dohlédnout, aby čištění zubů probíhalo pravidelně a správně. „Za zubní kaz je zodpovědný rodič, nikoliv dítě nebo genetika. Dítě si nedokáže uvědomit, že častá konzumace sladkostí jeho zubům škodí, ani nechápe následky působení bakteriálního povlaku,“ vysvětluje dentální hygienistka Jana Křepelková.

Foto: Philips.cz

Sonický kartáček kompenzuje dětskou nerozvinutou motoriku a účinně odstraňuje plak ze zubů a dásníFoto: Philips.cz

Čím častěji, tím lépe

Dítě by si mělo čistit zuby minimálně ráno a večer, ideálně i během dne, pokud zrovna zkonzumovalo jídlo nebo nápoj s obsahem jednoduchých cukrů. „V některých školkách vedou paní učitelky děti k tomu, aby si čistily zuby po obědě. Pokud ale dítě nemá možnost si během dne zuby vyčistit, mělo by alespoň sladké jídlo zapít čistou vodou. Případně, pokud je větší, nic nezkazí žvýkačkou bez cukru,“ dodává Jana Křepelková.

Foto: Philips.cz

Kartáček si mohou děti vyzdobit některou z osmi přibalených samolepek a průběžně je měnitFoto: Philips.cz

Sonická technologie = ideální pro děti

Spousta dětí (a často i rodičů) však bojuje se správnou technikou čištění. S tím však již dnes dokáže pomoci sonický zubní kartáček Philips Sonicare for Kids. „Sonická technologie dokáže kompenzovat nerozvinutou motoriku dítěte a vytváří za něj potřebný stíravý pohyb směrem od dásně k zubu. Díky proudění tekutiny do mezizubních prostor je možné efektivně vyčistit i místa, která si děti čistí jen obtížně,“ souhlasí dentální hygienistka. Klinické studie navíc potvrdily, že kartáček Sonicare for Kids dokáže odstranit až o 75 % více zubního plaku z hůře dostupných míst v ústech než kartáček manuální, ale je šetrnější než jeho manuální kolega.

Foto: Philips.cz

Děti od tří let mohou používat mini kartáčkovou hlavici a nižší intenzitu čištění, sedmiletí větší hlavici a vyšší intenzituFoto: Philips.cz

Sparkly, ahoj!

To je ale jen jedna z jeho předností. Ta druhá, v dětských očích pravděpodobně mnohem zásadnější, je, že jde kartáček propojit se zábavnou aplikací s postavičkou roztomilého Sparklyho. Ten dětem napřed názorně ukáže, jak o zuby správně pečovat, a prostřednictvím sbírání odměn je pak motivuje k pravidelnému čištění. Rodiče zároveň díky aplikaci propojitelné s mobilem či tabletem mohou sledovat pokrok, jaký jejich dítě v čištění udělalo.

Sonický kartáček Sonicare for Kids mohou používat děti již od tří let. Pro ně je určena menší velikost vyměnitelné kartáčkové hlavice a také funkce nižší intenzity čištění. Přibližně v sedmi letech pak dítě jednoduše sáhne po standardní velikosti kartáčkové hlavice a navolí si vyšší intenzitu čištění.

Reklama

Načítám