Hlavní obsah

Jedinečná multifunkční a bioklimatická PERGOLA SKY

Foto: archiv ALUKOV

PERGOLA SKY s průhlednou a otevíratelnou střechouFoto: archiv ALUKOV

V současné době rostou požadavky obyvatel rodinných domů na úroveň využitelnosti příslušenství a přilehlého okolí jejich obydlí. V důsledku tohoto trendu se v posledních letech doslova roztrhl pytel se zastřešovacími systémy teras.

Článek

Mnoho spokojených uživatelů terasových zastřešení při výběru vhodného výrobku posuzovalo zejména možnost regulace teploty a současně ochrany před sluncem. Proto se při výběru zastřešení zaměřili především na technické řešení střešní části, stínění a na účinnost větrání. Tyto parametry jsou totiž podstatné při regulaci jak slunečního záření, tak teploty pod zastřešením. Většina nabízených pergol nabízí buď pevnou, pultovou střechu, nebo střechu se střešními lamelami. Lamely vás sice před sluncem ochrání, ale zároveň vám zastíní přilehlou místnost domu i v zimním období, kdy je slunce vítané.

Výrobci lamelových pergol doporučují lamely během silného větru a například při padajícím sněhu pootevřít, aby nedošlo k jejich prohnutí a ztrátě těsnosti. Tím je váš pobyt na terase značně omezen a komplikuje se i možnost využití a ochrany vybavení terasy, které musíte uklidit nebo zakrýt. Existuje tedy systém, který by sdružoval praktické a funkční vlastnosti zastřešení dohromady?

Foto: archiv ALUKOV

PERGOLA SKY s pootevřenou střechou v provedení stojící samostatně Foto: archiv ALUKOV

Česká společnost ALUKOV vyrábí a montuje multifunkční bioklimatickou pergolu, nazvanou PERGOLA SKY. Díky otvíravé průhledné střeše, navíc s integrovaným stíněním, dovede současně regulovat intenzitu slunečního záření a také teplotu pod zastřešením. Střechu jednoduše rozsunete a pomocí komínového efektu začne přehřátý vzduch unikat střechou pryč a zároveň je chladnější vzduch z okolí nasáván dovnitř. Průhledná střecha vás v zavřené poloze ochrání proti dešti i sněhu, a ještě budete mít na terase i v domě dostatek přirozeného světla.

Pokud je ho až moc, využijete stínění. Takové komplexní vybavení pergoly a možnost regulace teploty a slunečního záření žádný jiný systém nenabízí. Zastřešení je svým tvarem nadčasové a moderní, antracitová barva profilů dodá vaší terase na exkluzivitě. Zvýší jak úroveň pobytu na terase, tak i hodnotu vaší nemovitosti.

Foto: archiv ALUKOV

Otevíravá a průhledná střecha umožňuje pronikat slunečním paprskům na terasuFoto: archiv ALUKOV

Foto: archiv ALUKOV

Otevření střechy i posun stínění regulujete dálkovým ovladačemFoto: archiv ALUKOV

PERGOLA SKY nabízí vždy více. Uzavřením bočních a čelních skleněných posuvných stěn si snadno a rychle vytvoříte z terasy další plně krytou místnost domu. Zastřešení lze umístit jak ke stěně domu, tak i jako samostatně stojící altán v zahradě. PERGOLA SKY se stane dokonalou multifunkční oázou vašeho moderního domu. Přijďte si prohlédnout svou PERGOLA SKY na výstavu terasových a bazénových zastřešení na den otevřených dveří dne 23. a 24. října 2020 do našich showroomů v Praze a Orli u Chrudimi.

Plně vybavená multifunkční bioklimatická PERGOLA SKYVideo: ALUKOV

Reklama

Načítám