Hlavní obsah

Jedinečný počin mezi muzikály

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Už dlouho s údivem sleduju, co všechno se u nás prezentuje jako muzikál," říká autorka libreta a režisérka inscenace Lucie Málková. „Přitom je to skvělá forma, extravagantní, provokující, ironická - taky dost erotická - a vždycky byla využívána ke ztvárňování rozporuplných témat. Tohle je náš pokus o muzikál, jaký si myslíme, že by mohl být na začátku třetího tisíciletí. Ne sladkobolně pompézní lovestory, spíš inscenovaný otazník nad určitými věcmi kolem nás. Je to ale muzikál - takže otazník vykroužený pohybem dívčích boků."

Původní musical radical Štěstí dam měl premiéru 10. února 2008. Vznikl ve spolupráci loňských absolventů Katedry činoherního herectví DAMU a občanského sdružení OMNIMUSA. Hudební skladatel Miloš Orson Štědroň složil hudbu na motivy libreta podle románu Emila Zoly Štěstí dam, autoři jsou Lucie Málková a Jan Tošovský.

Příběh z 19. století o chudé dívce, která našla v Paříži štěstí, jako paparazziovský fotopříběh pro povzbuzení unavených smyslů, rozehrávají na jevišti Jana Pidrmanová jako Denisa Bauduová, Lenka Zahradnická v roli Jany Bauduové. Majitele arcimarketu Oktáva Moureta hraje Vojtěch Dyk. V dalších rolích se představí Vladimíra Striežencová, Tomáš Dianiška, Pavla Beretová aj. Režie se ujala začínající režisérka Lucie Málková.

Obnovená premiéra muzikálu se uskuteční 20.10. 2008 v divadle Disk od 19:30 hod.

Související témata:

Načítám