Hlavní obsah

Jiří Korn - miluji rychlost!

Foto: Jaroslav Šimandl

Luxus a styl, poznávací znamení Jiřího KornaFoto: Jaroslav Šimandl

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbožňuje silné luxusní vozy a víc než svižnou jízdu. Jiří Korn si při hodnocení českých řidičů nebere servítky. A co si myslí o holkách za volantem?

Článek

Zpěvák a tanečník má v současné době zapůjčený luxusní vůz Maserati Quattroporte. „Tohle auto nenechá nikoho chladným, každý si ho chce prohlédnout a vyzkoušet," pochvaluje si Korn. Za svoji řidičskou kariéru vystřídal různé značky - Fiat, VW, Volvo nebo Ford. Pak si oblíbil Grand Cherokee Jeep, kterému byl věrný dlouhá léta.

„Rád jezdím rychle. Rychlost miluji. Když jedu rychle, víc se soustředím. Když lidé jezdí pomalu - možná i proto se pak na silnicích stává to, co nyní. Přestávají vnímat provoz kolem sebe, nekoukají se dozadu a mají pomalejší nebo zbrklejší reakce," myslí si zpěvák. „To ale rozhodně neznamená, že bych za volantem byl postrachem silnic," dodává.

Ohleduplnost především

„Snažím se jezdit ohleduplně. Třeba ve městě je to hodně důležité. Kolikrát zůstanete viset v dopravní zácpě, a dokud vás někdo nepustí, čekáte na místě. Proto bych rád apeloval na všechny řidiče, aby třeba dodržovali princip zipu - v tomhle ale nezáleží na tom, jestli řídí muž nebo žena." Poslední dobou už prý ale neřídí tak často jako v minulosti. Svěřuje se do rukou osobního manažera.

Foto: Jaroslav Šimandl

Rád jezdí rychle, přiznává zpěvákFoto: Jaroslav Šimandl

Problémy s policií

Ani jemu se ale občas nevyhýbají střety s dopravními policisty. „Asi jako každý řidič, který se do této situace dostane, i já se je pokouším obměkčit." Nemusím ale říkat, že často neúspěšně. Jinak si ale myslím, že i páni zákona občas svým jednáním nahrávají dalším dopravním nehodám a karambolům. To když si třeba stoupnou na hodně frekventované místo - můžou přece vůz svézt mimo hlavní silnici a řešit to tam. Ale v tomto ohledu se to pomalu zlepšuje."

Ženské za volantem

„Říkám to nerad, ale poslední dobou vídám na silnicích čím dál tím víc přestupků. Třeba průjezd křižovatky na červenou, přitom to je zrovna dost nebezpečné. A co víc, častěji než dřív se přestupků dopouštějí i dámy. I když je jich pořád o poznání míň než mužů. Ženy prostě už od přírody jezdí víc opatrně, ale na druhou stranu častěji dělají chyby a mají horší odhad...," tvrdí Jiří Korn. A co vy, milé dámy, souhlasíte s ním?

Reklama

Související témata:

Načítám