Hlavní obsah

Jste nevěrná? Může za to partner!

Foto: Thinkstock

Nemá pochopení pro vaše ranní příchody?Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná to znáte, máte-li přísnějšího partnera. Takového domácího Othella. Někde jste, dobře se bavíte, nic zlého nepácháte, ale... už jste měla být doma. Co teď? Když mu zavoláte, bude zle. Když mu nezavoláte, bude zle. Tak si dáte ještě jednoho panáčka a … zapomenete!

Článek

Jsou partneři, kteří si věří a podobnými věcmi se vůbec netrápí. Pro ty bude toto čtení nezajímavé, možná nepochopitelné. Ale ten, kdo to zažil či zažívá, pochopí. Raději nebudu psát o sobě, aby mi bývalá manželka nepřestala půjčovat děti. Jakmile jsem se někde opozdil, přes všechna patřičná hlášení a vysvětlení, už jsem měl sbalený kufr. Raději budu psát o svých přátelích.

Chodila spát do zahradní budky

Gábina na svém služebním autě vozí nápis POMÁHAT A CHRÁNIT. A ona také pomáhá a chrání jako správná policistka. A rozdává pokuty! Jednouza čas si však chodí s partou holek takzvaně „zazvěřit“. Dámská jízda. Ale žádné orgie. Parta kamarádek většinou oslaví společně nějaké narozeniny, pojedí a popijí, a pak zpravidla vyrazí někam do baru nebo na diskotéku. Mezi třetí a pátou ranní holky volají svým chlapům a ti si pro ně trochu rozespalí, ale celkem ochotně přijedou, a nějak si je rozvozí domů. Gábinin manžel mezi tyto muže nepatřil. Oslavu narozenin manželce nemohl zakázat, ale nějaké flámy? Vyloučeno!

Gábině však chutná gin s tonikem, do deseti hodin měla předsevzetí, že do jedenácti bude doma, pak měla do půlnoci ještě výčitky, pak měla dramatický telefonický rozhovor či spíše několik hovorů, a pak vypnula mobil, kopla do sebe dvojitý gin a už nic neřešila. Když ji některé z rozvážejících aut vysadilo k ránu před jejím domkem, bylo zamčeno s klíčem uvnitř zámku. Manžel ji nechtěl pustit domů. Policajtku! Nejprve ho prosila, vysvětlovala, a pak si ustýlala v zahradní budce.

Foto: Thinkstock

Svojí žárlivostí jen ponoukáte k činuFoto: Thinkstock

Když se tato situace opakovala v zimě a manžel neoblomně trval na tom, že jí neotevře, protože je flundra, zavolala si kolegu ve službě, který ji dovezl dospat na služebnu. Tedy dospat… Gábina se nejdřív svému kolegovi vyplakala na rameni, a pak si ho v té teplé služebně zřejmě proti předpisům, zato však odhodlaně a něžně přepadla. „Nikdy by mě to nenapadlo, kdybych měla doma normálního chlapa,“ dušovala se Gábina, když mi vysvětlovala změnu partnera. Teď žijí ti dva policajti spolu. Když si jde Gábina čas od času s holkama „zazvěřit“, přijede si pro ni její kolega a nový partner kdykoli, kamkoli a ochotně. Někdy v civilním autě, a když má službu, pak v autě s nápisem POMÁHAT A CHRÁNIT. Po cestě si trpělivě nechá povyprávět pár novinek z babince, a pak si ji láskyplně uloží do postele.

Jak puštěný ze řetězu!

Tomáš, můj spolužák z gymplu, nebyl svoji žárlivou manželkou pouštěn na třídní srazy. Řekl mi, že mu prostě nestojí za to na sraz přijet, aby s ním ta jeho Xantypa kvůli tomu měsíc nemluvila. Jednou se však nějak naštval, nahlásil doma služební cestu a na sraz přijel. Ač jsem jej znal jako spíše ostýchavého hocha, ač měl zřejmě doma velmi tvrdý výcvik, namazal se jako cepelín a skončil v posteli s jednou ze spolužaček, která se mu vždycky líbila. „Poprvé jsem jí zahnul,“ svěřil se mi, když jsme se loučili. A tvářil se přitom jako mistr světa…

Do vlastního hnízda…

Už Seneca před dvěma tisícovkami let tvrdil, že přehnaná žárlivost může nevěru dokonce vyprovokovat. Ženám radil: „Chcete si vychovat muže k věrnosti? Dejte mu jasně najevo, že v jeho věrnost věříte!" A dnešní odborníci říkají vlastně totéž: „Žárlivost je nejspolehlivější motor nevěry," varuje MUDr. Miroslav Plzák.

Ony si ty žárlivky a ti Othellové tak trochu nadělávají do vlastních hnízd. Svojí žárlivostí a snahou uzavřít toho svého či tu svoji do klece nakonec dosáhnou jen toho, že když se ten nevolník z té klece dostane ven, je jak puštěný ze řetězu. Když jsem se odhodlával k tomuto tématu, dlouho jsem poctivě lovil v paměti a nevybavily se mi žádné podobné nevěry u lidí, kteří žijí v manželské demokracii. Kteří vědí, že občasné provětrání partnera v jiné společnosti má do jisté míry očistný vliv. Tito lidé se pobaví a těší se domů. Hřeší nevolníci!

A jak to vidíte vy? Povězte mi to v diskusi!

Reklama

Načítám