Hlavní obsah

Julii Roberts se nedá věřit!

Foto: Bontonfilm

Julia Roberts tentokrát jako agentkaFoto: Bontonfilm

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hledáte snímek plný akce, napětí, lásky a romantiky? Tak to vše vám nabízí Dvojí hra. On je agent, ona agentka. Zamilují se. Opustí zaměstnání, ale přijde jiná nabídka, mnohem lákavější. On lže, ona lže. Co mají za lubem Julia Roberts a Clive Owen? Jde o to druhého přechytračit a shrábnout peníze. Kdo to dokáže?

Článek

I když se Julia Roberts doteď věnovala více svým dětem než natáčení filmů, zvládla si odskočit od plotny a vystřihnout hlavní roli ve filmu Dvojí hra. Oscarová herečka, kterou znají lidé po celém světě z trháků jako Pretty Woman, Erin Brockovich nebo Notting Hill, se objeví v roli bývalé agentky CIA. Po jejím boku uvidíme Clivea Owena, jehož jsme měli možnost zahlédnout ve filmech Královna Alžběta: Zlatý věk, Král Arthur nebo Sin City.

Režisér Tony Gilroy (jeho filmMichael Clayton byl sedmkrát nominován na Oscara) zkombinoval Dannyho parťáky a snímek Pan a paní Smithovi a výsledkem je akční komedie. Příběh se točí kolem milenecké dvojice Claire a Raye. „Kdybych ti řekla, že tě miluju, změnilo by to něco?" ptá se Claire. „Co? Kdybys mi to řekla, nebo kdybych ti to věřil?" odsekne jí Ray. A tyto dvě věty přesně popisují jejich vztah.

Foto: Bontonfilm

Jejich vztah je založen na lžíchFoto: Bontonfilm

Agentka americké CIA Claire Stenwick se zamiluje do Raye Kovala, agenta britské tajné služby MI6. Oba se rozhodli opustit sféru státních služeb a využít své špionské schopnosti jinak. Jejich úkolem je být tím prvním, kdo patentuje recept na výrobu léku. Ten, kdo bude vlastnit patent, totiž vydělá obrovský balík peněz. A aby ten recept získali, musejí se nechat zaměstnat v navzájem si konkurujících společnostech.

Začne tedy závod a válka kdo s koho. Jeden nemůže druhému věřit ani nos mezi očima. A samotný divák si nemůže být jistý ani závěrečnými titulky. Celý snímek je totiž jednou velkou sítí lží, do které se všichni postupně zaplétají.

Odměna je totiž příliš vysoká. Mohou jeden druhému věřit city, nebo jejich láska není vůbec upřímná? Julia Roberts, žena mnoha tváří, tak rozehrává velkou hru o velké peníze. Předstírala by pro peníze cokoli? Romantický humorný akční příběh už běží v kinech. A odhalit pravdu, to už je na vás!

Foto: Bontonfilm

Dvojí hra je komedieFoto: Bontonfilm

Dvojí hra (Duplicity) Režie a scénář: Tony Gilroy Žánr: komedie Přístupnost: od 15 let Hrají: Julia Roberts, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Clive Owen a další Délka: 125 minut

Reklama

Načítám