Hlavní obsah

Kadeřník roku 2011. Kdo se stal vítězem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nominováni byli ti nejlepší z nejlepších. Vyhrát ale mohl jen jeden. Prestižní soutěž Czech and Slovak Hairdressing Awards 2011 je za námi, a vy se už teď můžete podívat na to, kdo si letos vysloužil „kadeřnického Oscara“. U kterých mistrů budou vaše vlasy v těch nejlepších rukou?

Článek

Nelítostná bitva o Kadeřníka roku se u nás odehrává už podvanácté. Hairdressing Awards vznikla v roce 1985 ve Velké Británii a každoročně se udílí ve spoustě zemí. O co že se bojuje? Kromě titulu absolutního vítěze, tedy Kadeřníka roku, se udělují také ceny za Objev roku, Koloristu roku, Dámský a pánský komerční účes a avantgardu. Ve hře byla navíc cena tisku, veřejnosti (mimochodem, jestlipak jste si u nás zahlasovali?) a titul kadeřnický tým roku.

O zábavu se důsledně starali Libor Bouček a Martin Pyco Rausch

Objevem roku se stala kadeřnice Veronika Soukupová

Pokud jste sledovali soutěž i v minulých letech, nejspíš jste si všimli, že došlo k rozšíření jednotlivých soutěžních setů na čtyři fotografie, čímž soutěž přešla na mezinárodní pravidla. „Kvalita soutěžních prací každým rokem roste a není pochyb o tom, že je na mezinárodní úrovni. Proto jsme se v letošním roce rozhodli přizpůsobit pravidla soutěže ostatním zemím světa, které Hairdressing Awards pořádají,“ zdůvodnila změnu manažerka Schwarzkopf Professional Lucie Záhorcová.

Loňský vítěz soutěže, Zoltán Takács, předvedl svou „Wicked" show

Představeny byly i vlasové trendy pro jaro/léto 2012

Novinkou byla také celosvětová premiéra vlasových trendů Essential Look pro jaro/léto 2012, která se konala 4. února, jen pár hodin před samotným zahájením cen. Vlasovou show zhlédlo v Průmyslovém paláci 1400 hostů, z toho 1100 zahraničních ze 43 zemí světa. Díky přímému přenosu pres internet však slavnostní show sledovaly tisíce kadeřníků po celém světě. A bylo se opravdu na co dívat. Předvádění vlasových trendů se totiž ujali mistři v oboru, Tyler Johnston (o účes se stará třeba takovému Davidu Beckhamovi) a Lesley Lawson (tahle koloristka má na svědomí krásnou blond Gwyneth Paltrow).

Zoltán Takács ulovil cenu za Dámský komerční účes Slovensko

A vítězem se stává…

Velkolepé bylo i samo předávání cen. Večerem, který se konal v krásných prostorách Průmyslového paláce, provázeli moderátoři Libor Bouček a Martin Pyco Rausch. Není snad třeba dodávat, že se tahle dvojka starala o zábavu více než svědomitě. Hosty bavila také světelná ohnivá show, kterou měla na svědomí skupina Pyroterra (opravdu příznačný název), kadeřnická show polské kadeřnice Anny Kulec-Karampotis nebo hudební vystoupení Gabriely Gunčíkové.

Během večera vystoupila i zpěvačka Gabriela Gunčíková

Kdo ale mohl opravdu „bouchnout láhev“ a slavit úspěch? Chvilka napětí… Kadeřnice z Teplic Jana Burdová (salon Jana Burdová), která se stala celkovou vítězkou soutěže! Ta titul vyhrála už potřetí a podle pravidel soutěže také naposled. Cena jí unikla jen loni, kdy porotu nadchl slovenský kadeřník Zoltán Takács. Jana Burdová ale mohla oslavovat rovnou dvakrát, připsala si totiž také vítězství v kategorii Dámský komerční účes Čechy a Morava.

O cenu veřejnosti se podělily Misha Čadková a Petra Budinský Spišiak

V nejvíce kategoriích zabodoval kadeřník Robert Starý (salon Robert Starý), který zvítězil v kategoriích Dámský komerční účes Praha, Pánský komerční účes a Kolorista roku. V salonu se navíc bude moct pochlubit i soškou Tým roku.

Na programu nechyběla ani kadeřnická show

V kategorii Dámský komerční účes Slovensko zvítězil minulý vítěz Kadeřníka roku, Zoltán Takács (salon Angels by Alex, Bratislava). Během galavečera to navíc pěkně rozjel v rámci vlasové show Wicked, ve které představil svá „zkažená“ děvčata a chlapce.

O tuto se postarala polská kadeřnice Anna Kulec-Karampotis

Avantgardní účes se podle odborné poroty povedl nejlépe Janě Kabourkové (Bomton, Praha), objevem roku se stala Veronika Soukupová (Honza Hlaváček & Friends, Praha). Cena veřejnosti se rozdělovala mezi Slovensko a Česko. Za ČR zvítězila Misha Čadková (Misha Hair Studio, Praha), za Slovensko Petra Budinský Spišiak (Salon PE3 Spišiak). Blahopřejeme i vítězům v kategorii Cena tisku, kterou ukořistila za Slovensko Jana Kukučková (salon Besthair, Bratislava) a za Českou republiku Marcela Blechová (salon Top, Třebíč).

Titul Kadeřníka roku vybojovala už potřetí Jana Burdová

Související témata:

Načítám