Hlavní obsah

Super oblečky za super ceny!

Foto: shutterstock.com

Využijte možnosti výhodných nákupůFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luxusně se obléct, a přitom ušetřit? S našimi tipy hravě! Stačí, když si vyberete ten správný kousek buď pro sebe, nebo někoho blízkého (Vánoce se blíží, že?!) a vyrazíte do světa. Tak tedy, nechte si poradit, kde se Vám letos vyplatí nakupovat!

Článek

O tom, že oblečení a kosmetika je u nás podstatně dražší než v celé řadě jiných evropských zemí, není třeba zbytečně polemizovat. Pokud jde o módu, je u nás zkrátka draze. „Koupil jsem si letos v Itálii kabát od Hugo Bosse, který mě vyšel v přepočtu na padesát tisíc korun. A pak jsem nevěřil svým očím, když jsem ho viděl v českém obchodě za osmdesát,“ vypráví bývalý model a dnes obchodník s luxusní módou Radek Váňa.

Za luxusem do Itálie a New Yorku

Pokud tedy máte v plánu koupit si v nejbližší době nějaký dražší a luxusnější model, vyrazit byste měla buď do, již zmiňované, Itálie anebo do New Yorku. Zboží luxusních značek, jako je právě Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Dior či třeba Gucci totiž vyjdou ve zmiňovaných destinacích až o třetinu levněji. Pokud toho tedy nakoupíte více, vše se vám vyplatí a to dokonce včetně letenky. A  důvod? „V New Yorku se třeba Hugo Boss považuje za běžnou značku. Ne jako u nás, kde si takové oblečení dovolí spíše politik nebo vysoce postavený podnikatel,“ vysvětluje Radek Váňa, který v New Yorku dva roky žil.

Outfit nejlépe ze Španělska

Pokud hledáte něco, v čem se budete dobře cítit i při běžném denním nošení, v čem si můžete vyrazit večer posedět do baru s kamarádkou nebo absolvovat pracovní schůzku, pak zamiřte do Španělska. I módní značky, jako H & M, C & A či třeba Zara, které jsou u nás doslova na každém kroku, tam objevíte ve zcela jiných cenových relacích. Tričko tam koupíte již za dvě eura, sukni za pět euro a podobně. Navíc zboží je pestřejší a v nabídce najdete i odvážnější modely, než ty, které se dováží sem.

„Češi bohužel mají pověst lidí, kteří jsou spíše konzervativní a na nějaké extravagantní věci si příliš nepotrpí. Proto k nám dováží spíše klasiku. A pokud jde o ceny, i zde je vina tak trochu na nás, jsme ochotni zaplatit za některé značky zbytečně moc. Kdybychom to nekoupili, nakonec by museli zlevnit. Sami si můžete všimnout, že v obchodech bývají často i padesátiprocentní slevy. A obchody nekrachnou, protože tím mnohdy ani neprodělají,“ vysvětluje Váňa.

Svetry a šály z Francie

Jste-li milovnicí pletených věcí, svetrů, šál, pelerín či třeba ponč, ušetříte ve Francii. Právě tam je totiž o takovouto módu poměrně velký zájem. „Svetry ve Francii jsou levnější zhruba o patnáct procent než u nás. Jezdím tam pravidelně před Vánocemi a nakupuji věci na zimu. Vyplatí se to a navíc máte jistotu, že to, co koupíte tam, těžko uvidíte třeba na vašem kolegovi v zaměstnání,“ říká Váňa. A dodává, že podobně je to i se zbožím z hedvábí. I to by doporučil kupovat hlavně ve Francii.

Kosmetika v Německu a Rakousku

Pokud se vám ale nechce cestovat příliš daleko, vyrazte alespoň kousek za hranice. A to k našim sousedům. V Německu i v Rakousku vyjde totiž také celá řada oblečení levněji než u nás. A nejen oblečení, dokonce i kosmetika. Koupíte tam totiž prakticky všechny značky, které se prodávají v tuzemsku a které máte třeba již odzkoušené. Jen zaplatíte mnohem méně.

A kam jezdíte za nákupy vy? Máte také nějaký zajímavý tip? Napište nám o něm do diskuze pod článkem!

Reklama

Související témata:

Načítám