Hlavní obsah

Kanadské střední školy navštívily Prahu

Foto: CAIS Boarding Schools

Kanadské soukromé střední internátní školy z asociace CAIS se vyznačují vysokou kvalitou výuky i mimoškolních aktivitFoto: CAIS Boarding Schools

27 prestižních internátních škol z Kanady se setkalo s desítkami nadějných českých studentů.

Článek

Kanadské střední internátní školy CAIS měly v Praze příležitost navštívit české agentury pro studium v zahraničí a také se setkat s více než 60 rodinami a jejich dětmi z celé země.

Školy byly nadmíru spokojené se zájmem rodičů o studium jejich dětí na středních školách v Kanadě.

Akce uspořádaná koncem ledna dala příležitost českým rodičům a nadějným studentům setkat se s představiteli různých typů škol, jako jsou třeba internátní školy jenom pro kluky, pro holky, smíšené školy (tzv. co-ed) nebo školy umístěné v městských či venkovských oblastech, a to z celé Kanady.

Foto: CAIS Boarding Schools

CAIS Boarding Schools. Učitel se studenty na Trinity College School v KanaděFoto: CAIS Boarding Schools

Některé školy nabízejí mezinárodní maturitu, tzv. International Baccalaureate program, jiné školy mají v nabídce tzv. Advanced Placement kurzy a všechny nabízejí široký rozsah kurzů uměleckých, sportovních, zaměřených na komunitní služby nebo vedení lidí (tzv. leadership).

Soukromé kanadské střední internátní školy CAIS jsou domovem pro studenty z více než 100 zemí po celém světě a spolu s jejich rodiči je mimo jiné láká kombinace bezpečného života v Kanadě s jejím kulturně diverzifikovaným a přejícím obyvatelstvem.

I předchozí generace nadějných zahraničních studentů se rozhodly navštěvovat akreditované internátní školy v Kanadě, aby je připravily na požadavky a očekávání univerzit.

Foto: CAIS Boarding Schools

CAIS Boarding SchoolsFoto: CAIS Boarding Schools

Kanadské školy CAIS staví také na tom, že Kanada zaznamenává nejvyšší skóre mezi anglicky mluvícími zeměmi ve výsledcích Math, Science a Reading ve statistikách PISA 2015, které vydává OECD.

Nejnovější výsledky PISA umístily Kanadu daleko před Spojeným královstvím a USA (a všemi ostatními primárně anglicky mluvícími národy) ve výsledcích studentů ve všech třech oborech.

Pro více informací o studiu na soukromých středních internátních školách CAIS v Kanadě navštivte www.boardingschools.ca nebo kontaktujte Fionu Parke na adrese fparke@cais.ca.

Foto: CAIS Boarding Schools

CAIS Boarding Schools. Studenti na kajacích, jaro 2016Foto: CAIS Boarding Schools

Reklama

Načítám