Hlavní obsah

Katčina trojka: Byla vévodkyně Kate panna? Jak působí teplo na silničáře? Zpátky na stromy!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ahoj, já jsem Katka a vítám vás u prvního dílu Katčiny trojky. O tom, že budu mít svůj sloupek, jsem snila už jako čerstvá maturantka. Rok se s rokem sešel a skoro po dvaceti letech od zadupání šerpy ho mám. O čem budu psát? O všem (alibistická odpověď, protože to vlastně moc dopředu nevím). O tom, co mě zaujme, pobaví, pohorší, o tom, co zažiji a budu mít pocit, že by se to mělo vědět. Snažím se na svět dívat pozitivně, moje sklenice je vždy poloplná a neberu se moc vážně. To doporučuji i vám.

Článek

A bude svatba královská!

Odjakživa mě baví britská královská rodina. Přísná bábi Alžběta a její potomstvo.

Dianini synové jsou moji favorité. Velké srdce po mámě, suchý anglický humor po tátovi, z babičky mají sice respekt, ale umí si to udělat po svém. A královna už taky není taková metrnice. Takže to u nich začíná vypadá skoro jako v 21. století.

Svatba Kate a Williama se konala jen pár týdnů před tím, než jsem se vdávala já. Úplně jsem to brala jako znamení :-D. Sháněla jsem tehdy v Londýně lodičky na svatbu a reportéři se mě na ulici ptali, jak královskou svatbu vnímám a jestli si myslím, že je Kate panna. „Jsem ráda, že se ptáte, pánové! Já jsem totiž taky Kate, taky mě čeká svatba a pevně věřím, že je ta vaše Kate hodná a počestná holka!“ Je mi jasné, že můj východoevropský akcent v reportáži dostatečně vynikl...

Co se výběru partnerky týče, neprokázal William až takovou „statečnost“, Kate je opravdu slušná holka z dobré britské rodiny.

Představuji si ale, jak to asi vypadalo, když šel svoji vyvolenou představit Harry. „Ahoj, babi. Tohle je Meghan a budeme se brát. Je s ní legrace, sluší jí kloboučky skoro jako tobě, má ráda charitu a mluví anglicky. Jo a jestli ti přijde, že vypadá starší, rozvedená a tak trochu jako herečka, tak máš dobrý postřeh! Ty jo, babi, tobě nic neunikne! Po půlce května máš čas?“

Foto: Profimedia.cz

Také se nemůžete svatby Meghan s princem Harrym dočkat?Foto: Profimedia.cz

Když Slalomář potká Zipaře...

Konečně jaro podle tabulek. To se leckdo rozhodne vyjet si na výlet. „Všude dobře, proč být doma!“ A na koho se můžeme na silnicích těšit? Na mnohé mé oblíbené typy!

„Já jsem tady omylem“, který ani v autě nesundává zimní bundu, na klíně má plato vajec, vrací se s rodinou od babičky a jede nad své možnosti, tak se radši moc nerozhlíží. V tričku s krátkým rukávem jede „Slalomář“ a sleduje, jak se mu při řízení hýbe sval. Nikdy si ho nevšimnete v zrcátku. Prostě se zjeví! Valí slalom z pruhu do pruhu a nikdy nebliká, protože by mohl své protivníky varovat. Moc rád by ho potkal „Vychovatel“. Muž dobrých mravů konající dobro. Vlastním tělem, tedy autem, brání odstavný pruh, který slalomáři a piráti používají k rychlejšímu průjezdu. Neprojede pak sice ani sanitka, ale to je riziko povolání.

A tuto čtyřku doplňuje „Urputný zipař“, který se mezi kužely obzvlášť hodí! Vzal totiž pravidlo zipu naprosto za své, aplikuje ho nejen ve voze, ale v životě obecně. Jde se zipováním ostatním příkladem a dělá to zhruba kilometr předtím, než je to opravdu třeba. Aby si nikdo nemyslel, že třeba předbíhá. Vytváří tak vlastní kolonu a diví se, proč ho nikdo nechce pustit.

A jak působí teplo na kluky z Ředitelství silnic a dálnic? „Hoši, máme ještě na dálnicích volný nějaký úseky bez omezení? Pojďme tam naskládat kužely!“

Foto: pathdoc, Shutterstock.com

To snad ten chlap nemyslí vážně??!!Foto: pathdoc, Shutterstock.com

Hlavně si nemyslete, že žít zdravě je snadné!

Rozmohl se nám tu takový nešvar. Zdravý životní styl už není něco, co jde prostě jen tak provádět, žít zdravě je fuška. Je na to potřeba důkladná příprava zahrnující studium, návštěva mnoha specializovaných shopů a e-shopů, konzultace s odborníky a dodržování doporučení různých vyhublíků, kteří tam, kde já mám vanu, mají pekáč buchet. Byl nám vnuknut pocit, že zdravé žití je věda.

Mouka z obilí? Nebuď retro! Pudink z prášku? To nikdy, musíš pomixovat avokádo! Něco na čerstvou krev, proti únavě a třeba i na hubnutí? Chlorofyl, jedině tekutý chlorofyl, to je základ, pokud tedy doma nemáte špajz plný panen, kterým pouštíte žilou.

Mini pidi lahvička chlorofylu stojí ale pěkných pár stovek, tak jsem vznesla dotaz na vědce v mém okolí. Moudré hlavy mě poslaly raději si zaběhat a napást se vojtěšky na nejbližším poli, nebo si dát prachobyčejný zelený salát, tam prý se taky chlorofyl najde, ušetřím a možná i zhubnu. Obout tenisky a jít na louku je takové staromilské... Nuže, zpátky na stromy, tam je taky zeleno!

Tak příští týden na viděnou.

Reklama

Načítám