Hlavní obsah

Kila navíc po porodu neřeším

Foto: sport-invest.cz

Kateřina Emmons je šťastnou maminkouFoto: sport-invest.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelkyně Kateřina Emmons si získala srdce sportovních fanoušků ziskem zlaté a stříbrné medaile z olympijského Pekingu a hned poté oznámila přerušení sportovní kariéry. Důvod je nasnadě, toužila po miminku. Dnes má vedle sebe měsíční Julii, kterou s manželem Matthewem, americkým střelcem, vychovávají ve Spojených státech. Kateřina dobře ví, že narození dcery se nedá vyvážit žádnou medailí. A hned v první odpovědi to dala jasně najevo...

Článek

Časopis Uzlíček

Až budete jednou vzpomínat na roky 2008 a 2009, který z nich budete hodnotit jako lepší? Ten loňský, kdy jste získala dvě olympijské medaile, nebo ten letošní, kdy se vám narodila dcera?

Narození dcery a sportovní úspěchy se srovnávat nedají. Julinka je daleko před vším ostatním. Ve srovnání s ní jsou všechny medaile úplně bezcenné.

Kdy jste se rozhodli s manželem pro miminko? Dá se říci, že vám tikaly biologické hodiny?

Oba jsme se už dlouho těšili, ale chtěli jsme být rozumní a počkat do léta, abychom se ujistili, že olympiádu bez potíží zvládnu. S rostoucím bříškem by to šlo těžko.

A bylo to spontánní rozhodnutí vás obou? Nebo jeden druhého přemlouval?

Já jsem asi přemlouvala víc. Manžel si myslel, že bychom mohli počkat, až bude olympiáda za námi, mně už se na nic čekat nechtělo. Přemlouvání mi ale netrvalo moc dlouho, byl stejně natěšený jako já. (smích)

Podle mých propočtů jste v době, kdy jste novinářům oznamovala sportovní pauzu, v níž se pokusíte o miminko, už byla v jiném stavu. Raději jste ještě nechtěla nic zakřiknout, proto jste o tom nemluvila už oficiálně a konkrétně?

Hlavně to v té době ještě nevěděla půlka mojí rodiny a přátelé! Chtěli jsme počkat, až budu těhotná alespoň pár měsíců, abychom něco nezakřikli, jak jste správně řekl. Během prvních měsíců se může hodně stát.

Foto: sport-invest.cz

S manželem MattemFoto: sport-invest.cz

Po jak dlouhé době se vám podařilo otěhotnět?

Vlastně hned. Rozhodli jsme se tomu dát volný průběh a za měsíc už jsme se radovali. Nečekali jsme to tak rychle, ale o to větší radost jsme měli.

Co vás na těhotenství překvapilo nejvíce? Některým maminkám přijde ta doba moc dlouhá, jiné bývají překvapené, jak rychle to celé uteklo...

Teď mi přijde, že to bylo krátké, ale vzpomínám si, jak jsem říkala, že je to nekonečné. Hlavně po pátém měsíci, kdy jsem už musela přestat běhat a jezdit na kole, takže jsem se začala trochu nudit. (smích)

Kolik jste vlastně v těhotenství přibrala?

Na konci těhotenství jsem měla o patnáct kilogramů navíc, po porodu jsem si ponechala polovinu.

Reklama

Související témata:

Načítám