Hlavní obsah

Kde najít dárky pro vaše nejbližší? Obchodní domy to nejsou

Foto: istockphoto

Foto: istockphoto

Stres, davy lidí a nepřeberné množství často tuctových produktů. Vybrat zajímavý a originální dárek pro nejbližší není vždy snadné, nejednou se z obchodních domů lidé vrátí bez dárku a psychicky vyčerpaní. Naštěstí zde jsou i lepší řešení.

Článek

Situaci, v které se ocitl Jiří Kulda, už nejednou zažilo i mnoho dalších: „Před lety jsem sháněl dárek pro svého tátu k 50. narozeninám. Chtěl jsem pro něj něco víc než jen láhev alkoholu. Představoval jsem si dárek, ke kterému může mít nějaký vztah. Jednoduše abych mohl dárkem říct ‚Tohle jsem ti, táto, koupil, protože ten týpek, co to vyrábí, to dělá už 50 let a je v tom nejlepší, stejně jako jsi nejlepší ty‘.“

S řešením musel přijít sám

Marně hledal místo, kde by mohl takový dárek koupit. Nakonec se spojil s kamarádem Petrem Vyskočilem a společně založili webový portál zCech.cz. Na něm představují originální produkty menších výrobců z celé České republiky.

Foto: zCech.cz

Zašívárna nabízí předpřipravené vyšívací sady, ideální prostředek aktivního odpočinkuFoto: zCech.cz

Zlaté české ručičky

„V České republice máme mnoho skvělých výrobců, kteří vytvářejí originální výrobky s vysokou přidanou hodnotou. Věří, že nejlepší reklama je kvalitní výrobek a spokojený zákazník. Proto by nikdy neošidili kvalitu na úkor ceny. Přesně takové výrobce  chceme podporovat,“ říká Petr Vyskočil.

Příkladem může být Svět Pišliků, který založil Václav Kvapil. Ten vyměnil ředitelské křeslo za dláto a společně s Dušanem Ingrem vytváří nádherné dřevěné hračky, které budou dělat radost nejen dětem. Zašívárna nabízí předpřipravené vyšívací sady, ideální prostředek aktivního odpočinku. Malebné stolování a další dekorativní doplňky vyrábí Keramika Vanya, rodinná firma z Vysočiny. Své produkty vystavují na webu společně s další bezmála stovkou pečlivě vybraných řemeslníků, malířů a sochařů z Čech, Moravy i Slezska.

Foto: zCech.cz

Ručně vyráběné figurky Pišliků budou dělat radost i několika generacímFoto: zCech.cz

Pouze kvalitní materiály

Zakladatelé portálu zČech věří v podporu výrobků, které budou provázet několik let nebo i třeba celý život. Za každým produktem si člověk může představit konkrétního řemeslníka, umělce či celou jeho rodinu, jak s pozorností pro každý detail vytváří produkt, který bude dělat radost.

„Výrobci, se kterými jsme navázali spolupráci, jsou neuvěřitelně pozitivní lidé. Vyzařuje z nich nadšení pro to, co dělají, a je znát, že svůj čas tráví tím, co mají nejradši. Chceme, aby se tato pozitivní energie šířila co nejdál,“ dodává Jiří Kulda.

Foto: zCech.cz

Originální jídelní sety a další dekorativní doplňky vyrábí Keramika Vanya, rodinná firma z VysočinyFoto: zCech.cz

Reklama

Načítám