Hlavní obsah

Pokoří Duety Star Dance?

Foto: ct24.cz

Moderátory jsou Aleš Háma a Tereza KostkováFoto: ct24.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A už se na nás řítí zase jedna velkolepá show. Je to vlastně mladší sestra úspěšné Star Dance. Tentokrát se ale bude soutěžit ve zpěvu. Osm párů se utká v osmi večerech o titul král a královna duetů. Co nás tedy čeká?

Článek

V soutěži se představí celkem osm párů, jež budou tvořit profesionální zpěvačka či zpěvák a celebrita. Všichni mají za úkol nastudovat klasické duety z předem známých žánrů, kterými jsou rock, pop, muzikál, soul, balada, rokenrol, country/folk a swing. Dvojice předvedou každý týden jeden duet. Počínaje šestým večerem to už budou dva. Zpívá se naživo, za doprovodu kapely.

Už první večer se těšte!

První dva večery uvidíme všechny účastníky. Takže až po skončení druhého dílu dojde na postupné vyřazování. Na úvod si čtyři soutěžní páry zazpívají pop a ty zbývající baladu. Doprovázet je bude kapela Moondance Orchestra pod taktovkou Martina Kumžáka.

Pěvecké klání odstartuje dvojice, kterou tvoří zpěvačka Petra Janů a sportovní komentátor Vojtěch Bernatský s písní (I've Had) The Time Of My Life, známou z filmu Hříšný tanec (Dirty Dancing).

Foto: ct24.cz

Marcela Březinová a Daniel RousFoto: ct24.cz

Druhý pak tvoří herečka Jana Boušková a zpěvák Tomáš Trapl. Svéhlavá Býčice a pohodový Vodnář si vybrali pro první večer baladu Zabili, zabili z filmu Balada pro banditu.

Třetí dvojici reprezentují herec Daniel Rous a majitelka nezapomenutelného mezzosopránu Marcela Březinová. První večer si od nich budeme moci poslechnout popovou píseň Kids, kterou patrně znáte v podání Robbieho Williamse a Kylie Minogue.

Herce Pavla Zedníčka, kterého již teď štáb odhaduje za pomyslného maskota soutěže, doplní zpěvačka  Radka Fišarová,která je mimochodem s výběrem partnera velmi spokojená: „Pavel krásně zpívá a co neuzpívá hlasem, to uzpívá srdcem.“ Dvojice zahájí klání baladou S tím bláznem si nic nezačínej, kterou proslavili Pavel Bobek a Marie Rottrová.

Že Duety nebudou jen pěveckým zážitkem, ale i vizuálním, slibuje mimo jiné  přítomnost modelky Zuzany Jandové, kterou doplnil zpěvák Petr Kotvald. Jestli se krása snoubí s pěveckým talentem, budete moci posoudit z písně Quando, quando, kterou původně nazpíval Michael Bublé a Nelly Furtado.

Na spoustu legrace se také těší zpěvák Kamil Střihavka, který zprvu trochu váhal zúčastnit se soutěže. Partnerskou dvojici doplnila moderátorka a herečka, kterou můžete vidět v její filmové prvotině Ulovit miliardáře, Ester Janečková.  Věříme, že jim balada More Than Words (Extreme) padne jako ulitá.

Foto: ct24.cz

Kamil Střihavka a Ester JanečkováFoto: ct24.cz

Předposlední pár tvoří herečka Simona Postlerová a zpěvák Petr Kolář. Oba nezávisle na sobě potvrdili, že se na písničkách, které by chtěli zpívat, shodli. Tou první bude Kdybych já byl kovářem od Petra Spáleného.

Poslední dvojice se skládá z herce Jaromíra Noska a zpěvačky Jitky Zelenkové. Přestože Jaromíru Noskovi bylo prý na začátku jedno, jestli vypadne jako první, dnes už je tomu jinak. Nechce to prý Jitce pokazit. Jestli svých slov dostojí, uvidíme v baladě Wonderful World od Luise Armstronga.

A co na to porota?

V porotě převažují muži! Jedinou zástupkyní něžného pohlaví je zpěvačka Linda Finková. Dalšími porotci jsou textař, libretista, rozhlasový novinář a producent Michael Prostějovský, hudebník, muzikant, dirigent a zpěvák v jedné osobě Ota Baláž a trojici doplňuje kytarista Lubomír Brabec.

Pravidla budou stejná jako ve Star Dance. Viditelnou změnou je moderátorská dvojice. Zatímco Tereza Kostková zůstala, Marka Ebena nahradil Aleš Háma, který se jistě srovnáním s Markem nevyhne. Jak je na ně připravený? „Pro mě je to, jako když jedete divokou vodou. Musíte mít respekt, ale nesmíte se bát. Moc se na to těším,“ odpověděl sebejistě Aleš Háma.

Duety startují 31. října od osmi hodin na ČT1.

Reklama

Související témata:

Načítám