Hlavní obsah

Když muži zlobí aneb Jak pánové žehlí průšvihy?

Foto: thinkstock

Průšvih je jedna věc, udobřování věc druhá...Foto: thinkstock

Reklama

Přišel pozdě a nezvedal telefon. Nebo zapomněl na vaše narozeniny, nevyzvednul dítě ze školky či se opil do němoty. Prostě váš partner udělal průšvih. To se občas stane každému, ale jak pak muži své prohřešky žehlí?

Článek

Faktem je, že v určitých oblastech vytvářejí pánové průšvihy výrazně častěji než ženy. Díkybohu nakonec nejde o nic zásadního, ale vás to prostě v tu chvíli vážně naštve.

Ovšem jedno je pánům nutné přiznat. Ty svoje průšvihy umí tak krásně žehlit...!

Jen si pospi, lásko

Pro třiatřicetiletou Janu je poslední roky nejcennější hodnotou spánek. S manželem mají dvě malé děti, které si pořídili celkem rychle po sobě, takže lze říci, že zhruba posledních pět let se Jana vážně pořádně nevyspala.

A na to její manžel vsází! „To, co mě na něm vážně rozčiluje, je, když se zdrží v práci a neřekne mi to. Nemluvím samozřejmě o desetiminutovém zpoždění, ale třeba o třech hodinách, kdy nevím, co s ním je, nemůžu se mu dovolat a podobně. Bojím se o něj, a když dorazí, jsem fakt naštvaná. Ale miluju, jak je mu to líto a snaží se mi to pak vynahradit třeba o víkendu, kdy je doma. Nechá mě třeba spát celé dopoledne, postará se o děti, a ještě uvaří skvělý oběd. To mě pak občas napadne, že by ty jeho neohlášené přesčasy mohly být častěji,“ směje se Jana.

Průšvih? Může vyjít i na pár tisíc

Devětatřicetiletý Martin sám přiznává, že je občas jak utržený ze řetězu. Zhruba jednou za rok si prý musí tak nějak vygumovat mozek, což znamená, že se s kamarády zpije do němoty. „Moje přítelkyně to samozřejmě nesnáší, protože je to vždy neplánované, takže neví, kde jsem, a má o mě strach, a pak když dorazím, jsem úplně mimo a nedej bože ani neudržím obsah žaludku. Aby se to proto stávalo co nejméně, máme spolu dohodu, kterou kupodivu oceňuji i já. Každý takový průšvih mě u ní přijde pořádně draho, v podstatě na pár tisíc. Musím ji vzít do její oblíbené luxusní restaurace na krevety, koupit jí krásnou kytku a také nějaký dárek. Už si z toho děláme legraci, ale faktem je, že to vyhovuje nám oběma,“ popisuje Martin.

Foto: thinkstock

Z partnerových průšvihů se dá „vytřískat" hodně :-)Foto: thinkstock

Cokoli budeš chtít, klidně divadlo

Milan a Soňa žijí ve spokojeném manželství, jediné, v čem se neshodnou, je přístup k divadlu. Milan jakýkoli kulturní zážitek tohoto typu nesnáší, Soňa ho miluje. „Neraději ze všeho mám operu, ze které má můj muž osypky. Takže u nás funguje to, že když něco provede a já jsem na něj naštvaná, jdeme společně na nějakou operu. Pro mě je to odměna, pro něj skutečný trest,“ směje se Soňa.

Bohužel pro ni a bohudík pro jejího partnera k tomu nedochází příliš často. „Naposled jsem se naštvala asi před dvěma lety, kdy mi nic neřekl a pozval k nám domů asi deset svých kamarádů na nějaké fotbalové utkání. Řvali jak pominutí, vzbudili děti, v kuchyni udělali šílený čurbes a o počtu prázdných lahví od piva radši ani nemuvit. Vzala jsem ho na operu, která trvala asi tři hodiny, od té doby už nic podobného nevyvedl,“ říká Soňa.

Jak žehlí průšvihy váš muž? Má nějaký originální způsob?

Reklama

Načítám