Hlavní obsah

Chci zhubnout. Ale jen někde!

Foto: shutterstock.com

Někdy cvičení nepomůžeFoto: shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsadím se, že následující téma se bude týkat celé řady z nás. Jde pochopitelně o spokojenost s naší postavou. A kolik nás si řeklo, že postava ujde, ale je tu jedno takové kritické místo, kde prostě zhubnout nejde a tuky zde zatvrzele drží? Tak právě pro vás je následující článek!

Článek

Pokud vás trápí určité místo

Boky, zadek, podbradek, břicho… tady všude může vzniknout nevzhledný tukový polštář, který jaksi vyčnívá oproti svému okolí. Ač se snažíte zhubnout, cvičit, prostě nejde odstranit. Naštěstí žijeme v 21. století a kde nefunguje vůle a cvičení, může nastoupit lékařská věda. Ano, máme na mysli plastickou chirurgii. Novinkou v ní jsou speciální druhy liposukce, jež zatíží vaše tělo na tu nejmenší míru.

Metoda je stále šetrnější

Když se řekne liposukce, možná si většina z vás představí poměrně krutý zákrok, při kterém jsou tukové buňky a vrstva nabourávány mechanickým způsobem. Naštěstí plastická chirurgie je obor, který se rychle vyvíjí, takže se může od starých postupů upouštět a dávat přednost metodám modernějším, které jsou stále méně invazivní a pro naše tělo méně škodlivé. To je i případ liposukce neboli odsávání přebytečného tuku. Stará technika se prováděla vždy při celkovém anestezii a tzv. suchou metodou. Kanyly, kterými se odváděl tuk z určitého místa, měly poměrně velký průměr, takže přinášela pacientovi značný zásah do těla. Dnes se před započetím výkonu napustí místo speciální tekutinou, která obsahuje anestetikum, takže pacient může být při vědomí, protože místo výkonu je zcela znecitlivěno. Toto napouštění trvá zhruba hodinu a je prováděno dvěma vpichy tenkou jehličkou. Během napouštění pronikne roztok do tkáně a způsobí její zduření, takže při pohmatu na operovanou část těla působí toto místo natekle.

Foto: shutterstock.com

Dnešní liposukce je velmi šetrnáFoto: shutterstock.com

Tukové buňky se rozpouštějí vibrací

Při operaci samotné již dochází k odsávání předem připravené napuštěné tkáně. Asi nejšetrnější metodou je použití tzv. vibrační kanyly. Tato velmi tenká kanyla na svém konci kmitá jemnými pohyby (cca 0,5 až 1 mm), takže rozbíjí tukové buňky, které jsou následovně odsáty. Metoda umožňuje operatérovi velkou přesnost, takže při ní dochází k nejmenšímu možnému poškození tohoto místa. Odsátí roztoku s tukovými buňkami trvá přibližně 40 minut. Po zákroku se většinou nic nešije, postižená místa jsou přikryta stripem, který umožňuje odtékání napuštěného roztoku. Pacient musí obléci kompresní prádlo, které se nemá minimálně 24 hodin svlékat a je třeba ho nosit alespoň šest neděl. Ačkoliv je tato metoda nejšetrnější, je třeba počítat s tím, že operované místo může být pokryto hematomy (modřinami), což bude určitou dobu přetrvávat, a že výsledek není rozhodně patrný okamžitě, ale až po určité době nošení prádla.

Nejde o metodu hubnutí

Musíme vás upozornit, že tato metoda není určena pro hubnutí, ale že se skutečně jedná o odstranění určité nevyváženosti postavy. Tam však dosahuje naprosto skvělých výsledků a hlavně - jsou trvalé! Cena zákroku závisí na velikosti upravovaného místa. Za liposukci boků zaplatíte zhruba 16 000 korun.

Trápí vás také nerovnoměrnost vaší postavy? Přemýšlely jste někdy o zásahu plastického chirurga, nebo vyznáváte naprostou přirozenost? Pojďme o tom diskutovat pod článkem, nebo nám napište své názory a zkušenosti na info@prozeny.cz!

Reklama

Související témata:

Načítám