Hlavní obsah

Když se móda potká s hloupostí

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Upnuté džíny a holá bedra - nezdravý trendFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Krásná a šik za každou cenu... Kam až jsme ochotné pro tzv. pomyslnou krásu zajít? Otázky, které řeší především mámy současných „puberťaček". Ale přiznejme si otevřeně, nehazardujeme se svým zdravím i my „dospělé" a všech nástrah paní módy znalé ženy?

Článek

Říká se, že neexistuje špatné počasí, jen nevhodné oblečení. Prakticky každá módní vlna přináší výstřelky, které zdraví zrovna neprospívají - nemluvě o některých módních vynálezech, jakými jsou tanga, samodržící punčochy, bokovky, krátké svetříky, bundy do pasu, hluboké dekolty a účesy, které nesnesou pokrývku hlavy, o nevhodných botách ani nemusíme mluvit. Už naše babičky říkaly, že „frajeřina zebe" a „Parádo, trp!".

Minimalistická tanga

Jsou na trhu už více než čtvrt století. A jak si je ženy a na ženách i muži oblíbili pro jejich sexy náboj. Ale gynekologové naopak varovně vztyčili prst. Každodenní nošení proužku látky způsobuje nepříjemné záněty a otoky sliznice v intimních místech. Největší nebezpečí tohoto typu kalhotek je nošení v zimě. I mužům tanga evidentně nesvědčí - jejich dlouhodobé každodenní nošení má za následek nedostatečnou produkci spermií.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tanga nejsou vhodná na denní nošeníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Holá bedra

Bokovky a krátká trička možná vypadají na mladém dívčím těle téměř dokonale, nicméně odhalená záda a podbřišek jsou příčinou mnoha zdravotních problémů. Bokovky navíc přiškrcují nervové provazce bederních obratlů a způsobují vleklé a trvalé bolesti zad. A prochladnutí v oblasti ledvin není žádoucí v žádném věku.

Upnuté džíny

Při každodenním nošení příliš obeplých kalhot hýžďové svaly atrofují a pevným dojmem působí pouze v krunýři látky. Jak vypadá povadlý zadeček po svléknutí stejnokroje netřeba domýšlet! A gynekologické komplikace způsobené přehřátím intimních partií jsou nasnadě. Často jim předchází tzv. intertrigo - hovorově „vlk" projevující se podrážděním a opruzením kůže v okolí stehen a třísel, kde dochází k vzájemnému tření. O pohodlí nemůže být ani řeč.

Nevhodné obutí

Je známo, že nejdůležitější je v zimě teplo od nohou. Pokud si ovšem neumanete vyrazit do mrazu v silonkách a sice krásných, ale nefunkčních botách. Existuje přímá spojitost mezi onemocněním močových cest, gynekologickými záněty a nedostatečným tepelným komfortem obuvi. Také podpatky vyšší než čtyři centimetry přetěžují přednoží a vznikají nežádoucí kladívkovité prsty a vbočený palec. A extrémně špičaté lodičky ani nepotřebují komentář!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Velká kabelka svádí k přeplňováníFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Kabely XXL

Současná móda velkých tašek je sympatická především proto, že s sebou ženy mohou nosit nepřeberné množství více či méně potřebných věcí, a to pouze v jednom „zavazadle". Ale často podléhají tomu, že v kabele vláčí zbytečnosti, které si v případě kabelky běžné velikosti prostě odpustily. Jednostrannou zátěží však netrpí jen záda (především krční páteř), na svědomí může mít třeba i problémy s otěhotněním. Svalové křeče se totiž přes páteř přenáší až do malé pánve a následně do dělohy. Dejte tedy raději přednost batohu!

Reklama

Související témata:

Načítám