Hlavní obsah

Vášnivá láska z Paříže

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jak dopadne vztah hlavních hrdinů?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Polská univerzitní profesorka, nutno podotknout, že ve zralém věku, dostala nabídku vyučovat polonistiku na pařížské Sorbonně. Než na svou jednoroční stáž odjížděla, nemohla snad ani tušit, jak moc se ve Francii její stereotypní intelekuálský život změní. Románek s mladším mužem? Nikdy neříkejte nikdy…

Článek

Jednou z nejzajímavějších knižních novinek, které se během letošního léta objevily na trhu, je bezesporu román polské spisovatelky Marii Nurowské Setkání v Paříži. Ta v současnosti patří mezi nejslavnější a nejpřekládanější polské literáty. Vystudovala polonistiku a slavistiku a než se stala úspěšnou autorkou psychologický románů, pracovala dokonce i jako letuška. Román Setkání v Paříži napsala už v roce 1996, do češtiny byl však přeložen až nyní.

Dříve to byla jen stará usedlá panna…

Tento ženský psychologický román je vlastně příběhem velké lásky očima hlavní aktérky, polské profesorky na stáži v Paříži. Sama hned v úvodu knihy přiznává, že o sebe nikdy příliš nedbala. Svůj čas netrávila dlouhým pózováním před zrcadlem, ale spíše mezi studenty v aulách, kde přednášela polonistiku. Nyní již trochu kajícně přiznává, že než aby prolistovávala ženské časopisy a inspirovala se novými trendy líčení a módními diktáty, bořila svůj obličej do tisíců knih.

Foto: Motto

Kniha je od úspěšné polské autorkyFoto: Motto

Teď se však všechno mělo změnit. Do jejího života totiž vstoupil muž – Alexander. S ním se seznámila v jednom malém pařížském hotýlku, ve kterém je ubytovaná. Alexander, ruský historik, který píše knihu o Romanovcích, je téměř dokonalý. Má jen jednu malou chybu – je o mnoho let mladší. I přes tento „drobný handicap“ se oba do sebe bláznivě zamilují. Má vůbec takový vztah perspektivu? Co když hlavní hrdince za pár let Alexander uteče za mladší a hezčí? Věkový rozdíl se dá tolerovat v Paříži, mohli by však společně fungovat ve Varšavě nebo dokonce v Moskvě? I to jsou hádanky, na něž bude muset polská profesorka najít odpověď…

A pozor! Dnes startuje soutěž s nakladatelství Motto, ve které můžete knihu Setkání v Paříži vyhrát! Soutěžit můžete ZDE.

Pokud jste se ještě nikdy neprocházely romantickými uličkami Paříže v něžném a láskyplném objetí, můžete tak učinit teď – prostřednictvím nové knihy Setkání v Paříži!

Maria Nurowská: Setkání v Paříži Vydalo nakladatelství Motto 280 stran, 239 Kč

Reklama

Související témata:

Načítám