Hlavní obsah

Když vám život řídí kartářka

Foto: Bioscop

Anthony Hopkins a Naomi WattsFoto: Bioscop

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se stane, když žena bezhlavě propadne kartám a místo vlastního rozumu nechá svůj život ovládat potrhlou falešnou kartářkou? I na to odpovídá Woody Allen ve svém nejnovějším filmu Poznáš muže svých snů. Hlavní postavy opouštějí jistotu a vrhají se do bludiště nové lásky, snů a slávy. Bezhlavě!

Článek

Život v kostce - to se povedlo zachytit režiséru Woody Allenovi v jeho novém snímku Poznáš muže svých snů, na který můžete vyrazit do kina už 4. listopadu. Hlavními hvězdami jsou vedle Anthonyho Hopkinse také Antonio Banderas či Naomi Watts. A o čemže nový Woodyho kousek je?

Především o lásce, vztazích, touhách a iluzi. Nejdůležitější postavou je falešná kartářka, za kterou po neúspěšném pokusu o sebevraždu zavítá zoufalá Helena. Chce u ní najít novou sílu i naději – a taky že ji najde. Stačí k tomu jedna kouzelná věta: „Poznáš muže svých snů.“

Foto: Bioscop

Filmy Woodyho Allena jsou zárukou inteligentní zábavyFoto: Bioscop

A tak Helena s úspěchem zapomíná na to, že její manžel opustil rodinu, protože (jak to tak u postarších mužů bývá) ho chytla druhá míza a užívá si s luxusní prostitutkou. Hodí za hlavu i nešťastné manželství své dcery, která se před lety provdala za neschopného spisovatele a dříve slavného pisálka teď prakticky živí.

Foto: Bioscop

Je riziko uvěřit falešné kartářce?Foto: Bioscop

Dokáže však i falešná věštba z karet Helen přinést vytouženého muže snů, nebo je oním „vysokým tmavým cizím mužem“ (tak totiž zní přesný překlad názvu z angličtiny) jen zubatá, o které ve strachu sní snad každý z nás a která potká každého? Koho z postav čeká věčná láska a koho věčné zatracení? To se nechte překvapit!

Romantická komedie už 4. listopadu v českých kinech!

Reklama

Související témata:

Načítám