Hlavní obsah

Umění mluvit, slyšet a rozumět

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nestyďte se s někým bavitFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete něco vysvětlit, ale nedokážete se vyjádřit? Někdo vám něco povídá, ale vy to nemůžete pochopit? Stydíte se s někým bavit? Pokud odpovídáte třikrát ano, pak je tady pro vás kniha Jiřího Plamínka Komunikace a prezentace - Umění mluvit, slyšet a rozumět.

Článek

Autor sám o sobě:

Jiří Plamínek:

„Ve své poradenské praxi se hrdě hlásím k myšlenkám tří českých velikánů - Jana Ámose Komenského, Josefa Švejka a Járy Cimrmana. Ámosova hravost, Švejkova prostota a Cimrmanova všestrannost - to jsou ideály, ke kterým nemotorně směřuji. Protože jsem naprosto neschopný uživit se rukama, zkusil jsem to hlavou.

Vedle managementu se věnuji i řešení konfliktů. Jako zatvrzelý pacifista jsem se zamiloval do nenásilného řešení sporů. Z výletů do USA jsem přivezl do tehdejšího Československa mediaci - řešení sporů za pomoci neutrálního odborníka - a stal se prvním českým mediátorem. Na tu dobu rád vzpomínám - občas jsem musel vysvětlovat, že v rámci mediace nebudeme ani meditovat, ani vyvolávat duchy.

Posledních zhruba 15 let jsem nezávislým lektorem a konzultantem. Píšu tradiční a e-learningové tréninkové programy, snažím se být užitečný jako facilitátor a mediátor. Tato praxe je neuvěřitelně bohatá na ojedinělé případy a neobvyklé zkušenosti. Jejich tíhy se zbavuji psaním příruček. Pokud dobře počítám, tato je již dvanáctá. Vůči našim krutě zkoušeným lesům jsem se provinil i několika knihami s přírodovědeckou tematikou."

Foto: Nakladatelství Grada

Obálka knihy Komunikace a prezentaceFoto: Nakladatelství Grada

Autor: Jiří Plamínek Formát: B5 Počet stran: 176 Prodejní cena: 229 Kč Nakladatelství Grada

Reklama

Související témata:

Načítám