Hlavní obsah

Kolagen – Elixír krásy, vitality a mládí

Foto: Shutterstock.com

Krása a mládí Foto: Shutterstock.com

Kolagen je speciální typ bílkoviny, který zajišťuje našemu tělu pevnost a pružnost. Ve vysoké koncentraci se nachází v pokožce, vlasech a nehtech a je také nezbytnou součástí kostí, chrupavek, kloubů, vazů a šlach.

Článek

Tvorba kolagenu v těle s přibývajícím věkem klesá. Postupně dochází ke snížení pružnosti pleti a k výskytu vrásek. Především ženy častěji trápí lámání nehtů a padání vlasů. Proto je důležité myslet na dostatečný příjem kolagenu již v průběhu života a začít ho tělu dodávat včas.

Foto: Shutterstock.com

Úbytek kolagenu a stárnutí pleti s přibývajícím věkemFoto: Shutterstock.com

V potravě nalezneme kolagen v mase a rybách. Nejprve jej v trávicím traktu naštěpíme, teprve takto rozložený kolagen můžeme ze střeva vstřebat a v těle jej poté sestavit a zabudovat do tkáně. Vyšší vstřebatelnosti ze střeva dosáhneme, pokud budeme kolagen přijímat již naštěpený (hydrolyzovaný). Podpořit vlastní sestavení kolagenu v těle můžeme vysokým příjmem vitaminu C a některých dalších látek, které jsou obsaženy především v zelenině, ořeších a semínkách.

Foto: Shutterstock.com

Ořechy a semínka na podporu sestavení kolagenu v těle Foto: Shutterstock.com

Doplněk stravy Dr.Max Collagen Drink přináší komplexní řešení pro aktivní životní styl. Obsahuje unikátní kombinaci hydrolyzovaného kolagenu, hyaluronátu sodného, biotinu a antioxidantů vitaminu C, zinku a manganu. Obsažený kolagen ve vysoké denní dávce 10 000 mg se vyznačuje vysokou kvalitou a vstřebatelností v lidském těle. Biotin podporuje udržení dobrého stavu pokožky a vlasů, zinek přispívá k zachování zdravých nehtů, vlasů a kostí. Vitamin C podporuje správnou tvorbu kolagenu pro normální funkci kostí a chrupavek a mangan se podílí na normální tvorbě pojivových tkání. Přípravek je dodáván ve formě sáčků pro přípravu nápoje s příjemnou limetkovo-citronovou příchutí, je vhodné jej užívat minimálně po dobu dvou měsíců.

Foto: Dr.Max

Dr.Max Collagen Drink s vysokou denní dávkou kolagenu za akční cenuFoto: Dr.Max

A nyní akční cena 499 Kč na doplněk stravy Dr.Max Collagen Drink 30 sáčků. Akční cena je platná v kamenných lékárnách Dr.Max pro držitele Karty výhod nebo na e-shopu www.drmax.cz v termínu 1. 3. 2020 – 31. 3. 2020 nebo do vyprodání zásob. 1 sáček = 16,63 Kč. Doplňky stravy nenahrazují různorodou a vyváženou stravu ani zdravý životní styl.

Reklama

Načítám