Hlavní obsah

Jaké budou příští rok trendy v oblasti podlahových krytin?

Foto: Prima FTV

Foto: Prima FTV

Módní trendy se objevují ve všech oblastech, a můžeme je tak sledovat i u podlahových krytin. Některý rok jsou v oblibě tmavé podlahy, jiný zase šedé, nebo dokonce s výraznou kresbou. Pojďme se nyní podívat, jaké trendy budou převládat v příštím roce.

Článek

V minulých letech se na podlahách často objevovaly zejména tmavší vzory. Pro příští rok se však do popředí jasně dostávají spíše vzory v neutrálních barvách, jako je béžová, krémová až bílá. Tyto světlé barvy interiéru dodají pocit jednoduchosti a čistoty. Již několik let jsou oblíbené také šedé dekory, které se dobře vyjímají v moderně zařízených domovech.

Foto: Fatra, a. s.

Vinylová podlaha Fatra SILVERO-fix, Dub finský, cena 617 Kč/m2Foto: Fatra, a. s.

U materiálů na podlaze zůstává i pro následující rok nejvíce poptáván vinyl. Vinylové podlahy získaly na oblibě již v minulých letech a nejinak tomu bude i nadále. Více však bude kladen důraz na jejich věrohodnost. Zejména u napodobenin přírodních materiálů, jako je dřevo či kámen, nebude již stačit jen správná barevnost podlahy, ale bude požadována i co největší věrohodnost také na dotek.

Foto: Fatra, a. s.

Voděodolná vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub elegant, cena 920 Kč/m2Foto: Fatra, a. s.

U vinylových podlah se do popředí čím dál více dostávají rigidní voděodolné podlahy. Tyto podlahy můžete bez obav položit i do místností, kde bývá větší vlhkost, jako je kuchyně či koupelna. Díky tomu můžete jednoduše sladit vzor na všech podlahách v bytě. Toto doporučuje i architektka a designérka Kamila Douděrová: „Pokud vyměňujete podlahu v celém interiéru, tak jednoznačně doporučuji sladit podlahy do jednoho vzoru. Ideálně volte jeden neutrálnější dekor, který pak můžete doplnit o barevně výraznější kusové koberce.“

Foto: Fatra, a. s.

Rigidní vinylová podlaha Fatra SILVERO-top, Dub měsíční, cena 920 Kč/m2Foto: Fatra, a. s.

V příštím roce designéři předpovídají poptávku po větší originalitě podlah tak, aby si uživatel mohl podlahu nechat seskládat podle vlastního návrhu. Docílit toho může jednoduše, je pouze potřeba mít od jednoho dekoru dřeva více barevných odstínů a při pokládce je pak různě střídat. Díky tomu poté vznikne zcela originální vzor. Nejlépe toto střídání vzorů vynikne při pokládce na tzv. parketový styl. Například u podlah Fatra SILVERO máte na výběr z celkem 10 dubových dekorů, které mezi sebou můžete libovolně kombinovat.

Foto: Fatra, a. s.

Plovoucí vinylová podlaha Fatra SILVERO-click, Dub jantar, cena 908 Kč/m2Foto: Fatra, a. s.

Při finálním výběru vzoru vám pomůže nový virtuální návrhář podlah, do kterého si jednoduše nahrajete fotografii interiéru, kde novou podlahu plánujete a pak už jen jedním klikem vybíráte mezi jednotlivými vzory podlah. V případě, že se ale na vzor chcete raději podívat osobně, můžete si vzorek podlahy objednat domů a srovnat si jej tak třeba se svým stávajícím nábytkem.

Více informací najdete na www.efatra.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám