Hlavní obsah

Kaufland rozdělí milion korun mezi komunitní zahrady

Foto: Kaufland

Kaufland v druhém ročníku grantového programu pro komunitní zahrady rozdělí milion korunFoto: Kaufland

Češi jsou národ zahrádkářů. Ne každý si však může dopřát vlastní oázu klidu. I proto Kaufland na pozemcích u svých prodejen vybudoval pět komunitních zahrad, kde mohou lidé bezplatně pěstovat a trávit volný čas. Nyní obchodní řetězec otevírá druhý ročník grantového programu pro komunitní zahrady.

Článek

Projekt s názvem Už to roste, už to klíčí se v loňském roce rozšířil a ve spolupráci s Nadací Via spustil první grantový program pro komunitní zahrady po celé České republice. Podpořeno bylo 13 skvělých projektů částkou 700 000 Kč. V letošním roce se obchodní řetězec rozhodl částku navýšit na jeden milion korun.

Chcete ve svém bydlišti vybudovat komunitní zahradu či získat finance na provoz již existující zahrady? Tak neváhejte přihlásit svůj nápad a získejte až 100 000 Kč na jeho realizaci. O grant se mohou zájemci ucházet do 5. března 2023. Finanční příspěvek může být využit na vytvoření nové komunitní zahrady, vybavení pro existující zahrady, realizaci sousedských setkání, mentoring či pokrytí nákladů na práci koordinátora. O podporu mohou žádat neformální skupiny lidí, místní neziskové organizace založené na dobrovolnické práci, obce do 2000 obyvatel či další organizace podporující komunitní život.

Foto: Kaufland

V loňském roce Kaufland podpořil 13 komunitních zahrad napříč celou Českou republikouFoto: Kaufland

V letošním ročníku chtějí organizátoři podpořit hlavně projekty zahrad s přesahem. Takové, které nežádají jen o materiální vybavení, ale více zapojují veřejnost a zlepšují životní prostředí. Více informací najdete na www.kaufland.cz/komunitnizahrady.

Foto: Kaufland

V loňském roce Kaufland podpořil 13 komunitních zahrad napříč celou Českou republikouFoto: Kaufland

Reklama

Související témata:

Načítám