Hlavní obsah

Objevte kouzlo vůní Fragonard

Foto: La Pharmacie Francaise

Foto: La Pharmacie Francaise

Láska na první přivonění. I tak by se dala popsat rodinná parfumerie Fragonard, která již od roku 1926 vytváří okouzlující vonné kompozice a neodmyslitelně patří k francouzskému městečku Grasse na Côte d’Azur.

Článek

Parfémy, difuzéry a svíčky plné květinových tónů, exotických koření i vzácných dřevin pořídíte již i u nás v Česku díky exkluzivnímu partnerství s La Pharmacie Française.

„V našich končinách jsou parfémy v lékárenském prostředí netypické. V mnoha zemích je ale najdeme právě tam, a to i díky společným historickým kořenům,“ říká Adéla Chauville Středová, majitelka La Pharmacie Française. „Jisté zdroje například uvádějí, že lékárníci jako jediní mohli vyrábět vonné svíčky, které pročišťovaly vzduch,“ doplňuje.

Etoile – eau de parfum

Ikonickou vůní Fragonard je bezpochyby Etoile neboli Hvězda. Mísí se v ní ovocné tóny s květinovými esencemi, které tvoří jiskrnou vůni plnou radosti ze života, a zalíbí se všem napříč generacemi. Svěží hlava obsahuje bergamot, citron, jablko, umocněné elegantním a podmanivým srdcem gardénie, konvalinky a jasmínu. Základ je hřejivou kombinací cedru, ambry a pižma.

Zahrady Fragonard

Les Jardins de Fragonard je nejnovější kolekce dostupná v La Pharmacie Française: ze všech světových stran parfuméři domu Fragonard sbírají úžasné vonné kompozice, které evokují magické zahrady. Necháte si nos hýčkat parfémem Jasmin Perle de Thé, plným ženskosti a inspirovaným zahradami Andalusie, kde se ve stínu kvetoucích jasmínů degustuje zelený čaj? Nebo se s vůní Grande Pivoine plné granátových jablek, hrušky, růže a cedru vydáte na cestu kolem světa? Další vonné kombinace, jako Růži a Levanduli, Heliotrop a Závor či Hořký Pomeranč a Jasmín, pak doplňují také difuzéry s tyčinkami.

Foto: La Pharmacie Francaise

Přeneste se do Fragonardových zahrad. Eau de parfum Jasmin Perle de Thé 50 ml za 1194 KčFoto: La Pharmacie Francaise

Pánská řada

Nezapomínáme ani na „messieurs“! U Fragonarda má každý muž svoji vůni: svěží, rafinovanou, mužskou, orientální či stále elegantní. Eau du Séducteur, tedy Voda svůdce, je vůně, která si na nic nehraje. Beau Gosse, Hezoun, je pro muže, kteří se nebojí komplimentů. Concerto, Koncert, sedne elegantním milovníkům umění.

Pánské vůně mají praktický hliníkový obal, který uchovává stabilitu, a díky němu jsou vhodné jak na cesty, tak se dají opětovně naplnit.

Foto: La Pharmacie Francaise

Pánská řada Eau de toilette, 885 Kč za 100 mlFoto: La Pharmacie Francaise

Přijďte objevit svoji vůni Fragonard do La Pharmacie na Arbesově náměstí v Praze nebo objednávejte on-line na stránkách e-shopu La Pharmacie.

Související témata:

Načítám