Hlavní obsah

Kompletní make-up pro bledulky

Foto: Thinkstock

Ke světlé pleti zvolte správný make-upFoto: Thinkstock

Reklama

Se světlou, téměř až průsvitnou pletí se potýká spousta žen a v zimě to samozřejmě platí dvojnásob. Jste i vy Sněhurka? Poradíme vám, jak se nejlépe nalíčit i které barvy vám budou slušet...

Článek

V soláriu vás znají jménem, pravidelně se mažete tónovacími krémy a fleky od samoopalovacích přípravků nestíháte drbat? Tak se na to klidně vykašlete! Bledulky jsou nyní v kurzu, stačí jen líčení správně přizpůsobit.

Trable s make-upy

Bledulky mají největší problémy hlavně s výběrem make-upu. Odstínů má každý make-up dost, ale často se bohužel stává, že u nás nejsou všechny k dostání. Ženy by se potom měly zaškatulkovat do jednoho z pěti tónů a to je zkrátka nemožné. Není tak divu, že v ulicích je stále vidět spousta žen, které mají naoranžovělý/narůžovělý/nažloutlý obličej a kontrastně bílý krk. Odstín by se přitom měl na vaší tváři téměř ztrácet. Jste-li hodně světlá, mrkněte se na make-upy Dermacol Make-up Cover (odstín 208, 215), pěnový Dream Matte Mouse od Maybelline (odstín Ivory) nebo Double Wear od Estée Lauder (odstín Fresco). Širokou škálu make-upů má potom také MAC (Face and Body Foundation – C1 nebo N1 nebo Studio Sculpt – NC 15 nebo NW 15).

Foto: MAC

Bledulky by měly dávat přednost hnědým řasenkámFoto: MAC

Další věcí, kterou dámy se svělou pletí často řeší, jsou prosvítající žilky pod očima. Kvůli tomu vypadají nevyspale až nemocně. K jejich zakamuflování sáhněte po tekutém korektoru, který jemně vťukejte do oblasti kolem očí. Výborný je kofeinový oční roll-on 2 v 1 Garnier. Působí proti kruhům pod očima a zároveň funguje jako korektor. Navíc je k dostání i ve verzi pro světlou pleť.

Na foto: tvářenka MAC, tvářenka Dermacol, oční stíny Rimmel London

Na foto: tvářenka Benefit, tekutá růž Benefit, tvářenka Bourjois

Pozor na černou

A jakými stíny nalíčit oči? Jarmila Zedníková, vizážistka Dermacol Studia, doporučuje pastelové barvy, dále potom odstíny olivové, vínové, fialové, šedé, stříbrné nebo modré. Barev se přitom nemusíte stranit, jen se držte pravidla, že pokud zvýrazňujete například oči, měla byste se se zbytkem líčení držet při zemi. Zkusit můžete i kouřové líčení (přesný návod, jak se takto nalíčit, najdete ve článku Sexy kouřové líčení. Tak snadné!), ale pokud nechcete působit zbytečně tvrdě, nahraďte černou jiným stínem. To samé platí i pro řasenku či tužku na oči, místo klasické černé použijte tmavě hnědou. Od té černé je k nerozeznání, ale nepůsobí tak drsně.

„Obočí by potom mělo být v souladu s odstínem vlasů, pokud máte světlejší vlasy, použijte světle hnědou tužku či stín, rozhodně se vyhněte tmavým odstínům, které obočí zbytečně moc zvýrazní,“ radí vizážistka. A co se zbytkem tváře? Na ty použijte jemné broskvové nebo narůžovělé odstíny. Výrazné tvářenky nejsou pro bledulky příliš vhodné.

Na foto: stíny Dermacol, rtěnka MAC, tužka na obočí Dermacol

Na foto: rtěnka Chanel, Revlon, MAC

Rudé se bát nemusíte

Myslíte, že si jako bledulka nemůžete dovolit rudé rty? Naopak! Stačí si vzpomenout na Aňu Geislerovou. Až se ale vydáte na nákup červené rtěnky, vybírejte červené s modrými podtóny, barva by neměla mít oranžový nádech a být příliš zářivá. Nechcete-li působit tolik výrazně, naneste jen trochu barvy prsty a vklepejte ji do rtů. Kromě rudé můžete zkusit i jiné výrazné barvy, fantazii se meze nekladou. K výrazným rtům je potom ideální nahé líčení (vše o něm najdete ve článku Nahé líčení je stále IN), kdy je základem precizní make-up, lehce zvýrazněné řasy, téměř neviditelná tvářenka a upravené obočí.

Vidíte, i v zimě můžete zářit!

Reklama

Načítám