Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Kotlety jsou grilovací klasika, tak proč si je nedopřát třeba s rozmarýnem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 6 ks vepřové kotlety
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Marináda
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 kuličky jalovce
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Kotlety osolte a opepřete. V oleji rozmíchejte nadrcený jalovec, koření a jemně nasekaný rozmarýn. Maso z obou stran potřete marinádou. Takto upravené maso nechte před grilováním 2 hodiny odležet v pokojové teplotě. Poté grilujte 4–6 minut z každé strany. Podávejte s vařenými bramborami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 622,89 kJ
Bílkoviny30,16 g
Tuky28,65 g
Sacharidy1,04 g
Sůl2,92 g
SAFA8,8 g
Vláknina0,47 g
Cukry0,22 g

Načítám