Hlavní obsah

Kožní lékařka radí, jak často aplikovat na pleť retinol

Foto: Matouš Vaněk/Seznam Brand Studio

Důležitý je nejen samotný produkt, ale i způsob jeho aplikace na pleťFoto: Matouš Vaněk/Seznam Brand Studio

Aktualizováno

Hýčkejte svou pleť nejen těmi správnými produkty, ale také účinnou technikou čištění pleti a speciální masáží, kterou můžete provádět během aplikace produktů. Kožní lékařka Lucia Mansfeldová názorně předvede pár triků, jak pečovat o zralou pleť večer před spaním.

Článek

Číslem jedna v léčbě i prevenci stárnutí kůže je už mnoho let retinol, což je derivát vitaminu A. Retinol má pro pleť mnoho benefitů. Odstraňuje vrásky, sjednocuje texturu i barvu pleti a stahuje rozšířené póry. Zaměřte se tedy na ty produkty, které retinol obsahují. Vhodné je aplikovat na pleť retinol už v první vrstvě pečujících produktů, kterou je obvykle sérum. Sérum L’Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol obsahuje vysokou koncentraci retinolu a je tedy ideálním pomocníkem v boji proti vráskám.

Foto: Matouš Vaněk/Seznam Brand Studio

Uchovejte si co nejdéle mladistvý vzhledFoto: Matouš Vaněk/Seznam Brand Studio

Jak zacházet s retinolem

Sérum Revitalift Laser Pure Retinol vyhladí jemné, ale také hluboké vrásky. Ty vám zbytečně přidávají roky a pro získání opětovného mladistvého vzhledu je jejich odstranění nezbytné. Stačí aplikovat pár kapek před spaním a vaše pleť bude okamžitě hydratovaná a pružná, na pohled hladší a po jednom týdnu získá jemnější texturu a kýžený mladší a zářivější vzhled. „Doporučuji pleť na retinol zvykat postupně. Nejdříve sérum nanášejte maximálně dvakrát týdně, po pár týdnech se lze dostat až na každodenní frekvenci aplikace séra,“ radí Lucia Mansfeldová.

V péči o pleť jsou důležité nejen produkty, které na ni aplikujete, ale také způsob, jakým jsou nanášeny. „Pleť nikdy zbytečně nenatahujeme. Prsty se po ní pohybujeme jemnými krouživými pohyby. Samozřejmě nezapomínáme také na krk, který ošetřujeme směrem k bradě,“ vysvětluje Lucia Mansfeldová, která ve videu předvádí i to, jak do pleti co nejúčinněji vpracovat retinolové sérum.

Lucia Mansfeldová ve videu názorně předvádí, jak aplikovat retinol, a také vysvětlí, jaké jsou jeho benefity pro pleťVideo: Matouš Vaněk/Seznam Brand Studio

Nejdřív vyčistit a až poté pečovat

Veškerá péče o pleť by neměla smysl, pokud by produkty nebyly nanášené na důkladně vyčištěnou pleť, kterou čistíme ideálně ve dvou krocích. Jak správně odlíčit pleť, názorně ve videu předvádí Lucia Mansfeldová a odhaluje tu také triky, jak dosáhnout toho, aby pleť byla nejenom opravdu čistá, ale zároveň i zregenerovaná. „Doporučuji se odličovat produkty, které obsahují alantoin. Ten pleť nejen vyčistí, ale zároveň ji také okamžitě regeneruje,“ odhaluje kožní lékařka.

Ráno po aplikaci retinolového séra je nutné vždy použít krém s ochranným faktorem alespoň 20. Denní krém proti vráskám SPF 20 L’Oréal Paris Revitalift Laser Renew se skvěle doplňuje se sérem Revitalift Laser Pure Retinol.

MUDr. Lucia Mansfeldová

Už od roku 2003 se zabývá korektivní a estetickou dermatologií a také dermatovenerologií, což jsou zároveň obory, které v Praze a ve španělské Granadě vystudovala. V roce 2018 založila institut Almiaderm pro anti-aging medicínu, dermatovenerologii a psychodermatologii pro děti a dospělé.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám