Článek
Postup
01.
Troubu si předehřejte na 180 °C. Do rozpáleného ohnivzdorného hrnce přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev a česnek a restujte dozlatova. Přidejte bobkový list, rozmarýn, králičí stehna a ještě vše krátce orestujte.
02.
Přilijte 800 ml teplé vody, přidejte loupaná rajčata, hrnec přiklopte a dejte do trouby na 1,5 hodiny. Poté králíka odklopte a dopékejte na horní ohřev dalších 20 minut. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus.
03.
Žlutou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, obalte je v mouce a usmažte v oleji dozlatova. Hotové cibulové kroužky si dejte stranou do mísy vyložené papírovou kuchyňskou utěrkou.
04.
Z pekáče vyjměte králíka, bobkový list a rozmarýn. Směs rajčat mírně rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou. Do hotové směsi přidejte obrané maso ze stehen a vmíchejte těstoviny. Podávejte ozdobené cibulovými kroužky a lístky bazalky.