Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Čas věnovaný pečení králíka a přípravě omáčky je investice, která se vám mnohokrát vrátí. V kuchyni bude krásně teplo, voňavo, pochutnáte si a sklidíte ovace.

40 min.
Příprava
2 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 2 ks králičích stehen
  • 100 g slaniny
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 ks červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 list bobkového listu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks cibule
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Troubu si předehřejte na 180 °C. Do rozpáleného ohnivzdorného hrnce přidejte najemno nakrájenou červenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev a česnek a restujte dozlatova. Přidejte bobkový list, rozmarýn, králičí stehna a ještě vše krátce orestujte. 

02.

Přilijte 800 ml teplé vody, přidejte loupaná rajčata, hrnec přiklopte a dejte do trouby na 1,5 hodiny. Poté králíka odklopte a dopékejte na horní ohřev dalších 20 minut. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus.

03.

Žlutou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, obalte je v mouce a usmažte v oleji dozlatova. Hotové cibulové kroužky si dejte stranou do mísy vyložené papírovou kuchyňskou utěrkou. 

04.

Z pekáče vyjměte králíka, bobkový list a rozmarýn. Směs rajčat mírně rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte solí, cukrem a citronovou šťávou. Do hotové směsi přidejte obrané  maso ze stehen a vmíchejte těstoviny. Podávejte ozdobené cibulovými kroužky a lístky bazalky.

Načítám