Hlavní obsah

Krása mě přivedla k nesprávnému muži!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zamilovala jsem se do ženatého mužeFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma týdne: Krása - dar, nebo prokletí? „Téma tohoto týdne je mi blízké, protože vychází z mých vlastních zkušeností,“ píše další čtenářka, která se rozhodla vylíčit nám svůj příběh a zařadit se do výběru redaktorek, které od nás mohou dostat honorář 500 korun.

Článek

Je mi devatenáct let a jsem studentkou vysoké školy. Možná si říkáte, co taková mladá holka může vědět o problémech s krásou nebo celkově o životě, ale možná bych mnohé z vás překvapila.

V dětství jsem byla zakomplexovaná

Od dětství jsem trpěla komplexy ze své postavy. Tloušťka se v naší rodině dědila z generace na generaci a neminula ani mě. Ale dneska už samozřejmě vím, že tyhle problémy nelze přisuzovat jen genům. Už na základní škole jsem často řešila problémy s přejídáním a v deváté třídě se ručička na váze pohybovala už kolem sedmdesáti kilogramů.

A protože jsem byla na začátku puberty, tehdy poprvé jsem se začala trápit se svým vzhledem. Představte si patnáctiletou obézní holku s mastnou problematickou pletí a opravdu nízkým sebevědomím - takhle jsem vypadala. Až do osmnácti jsem se potýkala se všemi možnými dietami, které stejně všechny dopadly katastrofálně.

Řekla jsem definitivně dost!

Ve svých osmnácti jsem se ale definitivně rozhodla pro změnu. Milostný život se do té doby blížil číslovce 0. Začala jsem tedy každý den sportovat, dřela jsem jako kůň, drasticky upravila jídelníček. Ta změna, která po měsíci následovala, byla opravdu razantní.

Najednou jsem byla štíhlá, zlepšila se mi pleť a zvedlo sebevědomí. V obličeji jsem nikdy nebyla ošklivá, ale jako bych se do té doby ukrývala v podobě ošklivého káčátka a až teď jsem se proměnila v krásnou labuť. To způsobilo změnu i v chování, začala jsem navazovat vztahy s opačným pohlavím a dost jsem při tom riskovala. Jako by se těch předchozích patnáct let smrsklo do jednoho půl roku a ten šok jsem samozřejmě nezvládla.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zkrásněla jsem a zvedlo se mi sebevědomíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Zamilovala jsem se do ženatého

Všichni mi říkali, jak jsem krásná, jak mi to sluší, a povzbuzena konečně nalezeným štěstím jsem se zamilovala - ale do špatného muže. Byl to zakázaný vztah, protože byl ženatý a měl dceru. Nikdy mi nedával naděje, ale mně to v tu chvíli bylo jedno a zřejmě jsem tajně doufala. Když jsem se po nějaké době dozvěděla, že čeká druhé dítě, samozřejmě bylo všechno pryč.

Zhroutila jsem se a všechny sny a ideály šly slušně řečeno „do háje". Bylo mi všechno jedno, i to, jak vypadám, a po třech měsících sebelítosti jsem se vrátila do starých kolejí, tedy vypadala jsem stejně jako v patnácti.

Nové, těžké začátky

Dneska začínám znovu, jsem na začátku cesty. Nemůžu říct, že být krásná je dar nebo prokletí, rozhodně se vám otevře spousta nových možností, užíváte si život plnými doušky a nic vás netrápí. Ale i na téhle zdánlivě lákavé cestě se nacházejí překážky a možná jsou horší než u ostatních. Záleží totiž čistě na vás, zda chcete svůj život změnit a riskovat, nebo se smířit s tím, jak vypadáte, a nikdy nezjistit, co by se stalo, kdyby...

Být krásná je skvělé, ale za jakou cenu?

Co si myslíte o kráse vy? Je pro život opravdu tak důležitá? Mají to pohlední lidé snazší než ti, kterým nebylo přáno? Napište nám na info@prozeny.cz a posilte řady našich redaktorek ohodnocených honorářem 500 korun.

Reklama

Související témata:

Načítám