Hlavní obsah

Nehty pro krásu

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Červený lak je vzrušujícíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý posuzuje krásu a přitažlivost podle vlastního kritéria. Na čem se ale všichni shodnou, je to, že základ dokonalého vzhledu tvoří upravené nehty. Dá se totiž podle nich během vteřiny poznat, jak moc o sebe člověk dbá či nedbá.

Článek

Kořeny krášlení nehtů sahají až do staré Babylonie, kdy se nehty zdobily plátky zlata. V dnešní době je péče o nehty považována za samozřejmost, a to nejen u žen, ale i mužů.

Výběr salonu nepodceňujte

Následky, které může spáchat špatná manikérka na vašich nehtech, můžou přetrvávat i několik let. To se týká především aplikace umělých nehtů, kdy se vlastní nehet musí lehce zbrousit, aby na něm lepidlo lépe drželo. Pozor dávejte i při klasickém leštění nehtů. Proto nehleďte jen na cenu, je možné, že v první fázi zaplatíte víc, ovšem práce odbornice bude kvalitnější a vydrží déle, a to vám zaručuje návrat vaší investice v budoucnu.

Francouzská manikúra

Přirozený vzhled nehtů se stal skutečně módní stálicí. Tento nenápadný nevtíravý design je ideální pro každou délku nehtu. Nejlépe však vynikne na těch kratších a rovnějších. Pokud máte nehty pevné a dostatečně dlouhé, zvládnete úpravu sama doma. Můžete se také svěřit do rukou odbornic, které vám můžou poradit s výběrem vhodných odstínů nebo přímo se správnou aplikací laku, abyste dosáhla profesionálního výsledku. Stále vedou odstíny růžové, béžové a všechny zemité odstíny. V případě, že se vám nehty nedaří vypěstovat do požadované délky a opravdu po nich toužíte, je třeba prozkoumat základní metody aplikace umělých nehtů.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Bezbarvý lak dodá leskuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Modelování nehtů

P-SHINE manikúra je speciální úprava nehtů na bázi pravého včelího vosku. Dochází k regeneraci vlastních nehtů, zbaví nehty lámání, třepení a dodá jim lesk. Tento typ manikúry je vhodný i pro muže.

Modeláž nehtů docílíte pomocí umělohmotných modelovacích systémů. Umělý nehet se nalepí pouze na polovinu či jen jednu třetinu nehtu, nejideálnější je, když se může zachytnout pouze na okraj přírodního nehtu. Na takto vytvořený delší nehet se nanáší chemické látky - umělé hmoty, které se musí po ztuhnutí pomocí nástrojů upravit tak, aby na závěr vypadaly jako nehty přírodní.

Nalepování umělých nehtů je méně šetrná metoda k nehtovým lůžkům. Na celý váš nehet se přilepí nehet umělý. Zvolte raději gelové nehty, jsou tenčí, vzdušné, pružnější než nehty akrylové, které při aplikaci ošklivě páchnou a jsou k vlastním nehtům méně šetrné.

Nezapomeňte, že zdravé nehty jsou důležitější než krásné nehty. Samozřejmě že někdy je potřeba přinést kráse oběť, ale stejně důležité je uvědomit si hranici.

Umělecká práce - zdobení nehtů

Pokud jste obdivovatelky umění, jistě oceníte malování na nehtech, která nabízí mnoho kosmetických salonů. Nemusíte spoléhat pouze na profesionální péči. Pokud jste dostatečně zručná, zvládnete takové zkrášlení sama doma. Stačí mít jen pevnou ruku a dostatek fantazie, kterou můžete podpořit fotografií. Potřebný materiál se dá sehnat v drogeriích či malířských potřebách, kde vám i rádi poradí, jaké typy štětin jsou nejvhodnější, rozhodně se nebojte zeptat.

Využít můžete i osvědčené techniky NailJet Pro, je založená na technologii inkoustových tiskáren. Můžete si na počítači vybrat jakýkoliv obrázek, který bude přenesen na váš nehet. Dá se aplikovat na přírodní i umělé nehty. Než se obrázek natiskne, na nehet se nanese speciální vrstva laku. Jakmile je obrázek na nehtu, znovu se zafixuje vrstvou laku. Je možné takto aplikovat libovolnou barvu i obrázek. Celý proces trvá maximálně 15 minut.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vybírejte pouze mezi kvalitními značkamiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Nehty jako doplněk

Pokud neholdujete klasice a umírněnosti, pak je pro vás francouzská manikúra nuda. A máte pravdu, proč nevyužít nehty jako vkusný doplněk k vašemu celkovému outfitu. Je pravda, že tento způsob je nákladnější na čas, protože oproti francouzské manikúře, kterou je možné nosit ke všemu, v tomto případě je potřeba barvu nehtů často měnit. Ovšem pokud jde o škálu barev, v tom neexistují žádná omezení a nabídka laků kosmetických firem je víc než pestrá. Pamatujte, že syté výrazné odstíny jsou vhodnější pro večer a sytá barva laku musí být podpořena barevností oblečení a rtěnky. Čím výraznější barvu vyberete, tím více počítejte s tím, že bude vidět každá tečka odloupnutého laku.

V současnosti vede délka nehtu, která nepřevyšuje délku lůžka. Nosí se tvary zaoblené do různých špiček nebo oválné, ale prim hrají hranaté tvary tzv. square form, mají vzhled lopatiček.

Nezapomeňte, že oloupaný a špatně zvolený odstín laku vám udělá stejně špatnou službu jako špinavé či okousané nehty. Chtějte, aby vaše nehtová vizitka byla co nejpřitažlivější.

Reklama

Související témata:

Načítám