Hlavní obsah

Rozjasňovač umí divy!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Rozjasňující báze se používá pod make-upFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Bezchybná a především zdravě vypadající pleť je vždy trendy. Proto kosmetický trh nabízí stále více nových přípravků, které tvář doslova rozzáří. Ať už to jsou krémy, tekuté báze, nebo produkty určené pouze k finálnímu zvýraznění určitých partií. Zazářete také!

Článek

Připomeňme, že základem je především čistá pleť, před nalíčením proto obličej ošetřete obvyklým způsobem a v závěru nezapomeňte na hydratační krém. Pokud si chcete dát opravdu záležet, použijte nejprve peeling. Tvář bude hladká, aplikace snadnější a efekt dokonalý.

Bázi, pudr, či rozjasňovač?

Následně naneste rozjasňující bázi, která bývá jen lehce tónovaná a používá se pod make-up. Pokud ho nevlastníte a nemáte téměř co zakrývat, dá se báze použít i samostatně. Vyzkoušejte například Shiseido Pre Make-up, která má dokonce SPF 10. V lékárně potom rozjasňující a tónovací bázi Oligo 25 od Vichy.

Další možností, jak rozsvítit celou tvář, je rozjasňující pudr, který by neměl obsahovat velké třpytky a měl by působit co možná nejpřirozeněji. Zkuste se porozhlédnout třeba po proslulém Meteorites od Guerlainu, který kromě slibovaného jasu sjednotí tóny pleti.

Foto: archiv firem

Rozjasňovače opticky omlazujíFoto: archiv firem

Pokud chcete dosáhnout opravdu viditelného efektu, aplikujte rozjasňovač (nikoli bázi) lokálně. Nabízí se jak tuhý, tak tekutý. Z tuhých třeba Sephora Trio Luminizer, který je k dostání ve třech provedeních, barví jen lehce, ale krásně rozzáří. Pokud si uděláte výlet do zahraničí (nebo nakoupíte přes internet), můžete sáhnout po Stile All Over Shimmer nebo Benefitu a jejich High Beamu. Oba výrobky vypadají tak trochu jako lak na nehty, díky štětečku můžete pohodlně nanést malé množství a následně ho rozetřít, nebo lépe - vťukat prsty do tváře.

Kam s rozjasňovačem?

Vybrala jste si z nepřeberného množství produktů, ale nevíte, na kterých místech bude dobře vypadat? Důležité je vědomí, že lesk přitahuje pozornost, proto zásadně nezvýrazňujte oblasti postižené akné nebo vráskami. Dále ho nepoužívejte pod oči, vypadaly by otekle. Výjimkou jsou rozjasňovače - korektory v tužce, které neobsahují barevné třpytky a dokážou kůži vyhladit (například YSL - Touche Eclat Radiant). Bez přidaného jasu by se měla obejít i mastnější místa, která se lesknou i bez pomoci přípravků.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Rozjasňovač je vrcholem vašeho make-upuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

A kam tedy s rozjasňovačem? Lehkou linku můžeme nanést těsně pod obočí, krásně vypadá také na vrchu lícní kosti. Pokud nemáte mastící se pokožku, můžete zkusit typ s nanesením malinkého množství do středu čela (je nutné pečlivě rozetřít doztracena). Krásně vypadá i aplikace těsně nad střed horního rtu (jako byste chtěla zvýraznit ret a přetáhla, ne víc), vypadají potom plnější.

Zářit je opravdu vysoce „in", třpytivé složky už obsahuje většina výrobků. Vybrat si můžete také ze škály tvářenek či bronzerů s jemnou perletí. Zlatým pravidlem jejich používání je ovšem střídmost. Nesplácejte proto všechno dohromady a snažte se být decentní. Jen tak se totiž opravdu blýsknete.

Reklama

Načítám