Hlavní obsah

Kšeftíky na netu jsou super!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nakupujte levně a z pohodlí domovaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utráceli jsme za vás na internetových burzách a bazarech. Výsledek pokusu zní: Funguje to dobře a vyplatí se to!

Článek

Časopis Žena +

„Utrať na internetu tisíc korun" - takhle libě znělo redakční zadání. „Na burzách, v bazarech a aukcích nakup věci, které se hodí pro rodinu, nakup je co možná nejvýhodněji a podej o tom podrobnou zprávu." Což tímto činím, abych ostatním (kteří snad ještě neměli to potěšení) prošlapala cestičku. Se všemi pochybnostmi a omyly.

Pouštím se tedy do průzkumu internetových bazarů. Ne že bych si touhle cestou ještě nic neobjednávala, u použitého zboží je to ale přece jen jiné. Dá se jen podle malého obrázku na obrazovce odlišit pěkný kousek od šmejdu? A nepodfouknou mě, až odešlu peníze?

Brumla je rychlý a spolehlivý

Web www.brumla.cz je elektronický second hand, zaměřený na dětské a dámské zboží. Stránky jsou přehledné a uživatelsky příjemné, nabízejí veškeré informace o provozovateli včetně telefonních čísel, což u internetových firem zdaleka nebývá pravidlem. Návštěvník se tu dokonce dočte i o tom, jak je provoz organizován a co se s každým kouskem oblečení děje od nákupu z Anglie až po odeslání zákazníkovi. Zboží je hodně, každý týden ho přibude několik tisíc (!) kusů a je přehledně roztříděné podle druhů, velikostí a značek (Ladybird, Mothercare, Marks, Next...). Ceny se drží při zemi (dětské oblečky v řádu desetikorun, dámská trička okolo stovky, společenské šaty za 250 korun). Podle fotek celkem použitelné hadříky, otázka zní, jak budou vypadat ve skutečnosti?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Věci si při nákupu nemůžete vyzkoušetFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Platba: Při placení předem, složenkou či převodem, činí poštovné 51 korun. Pokud bych chtěla poslat věci na dobírku, připočítává se „dobírečné" dalších 34 korun. No to určitě. Dokončuji tedy objednávku:

  • Dámské bokové rifle zn. Next - 245,- Kč
  • Modré tričko s obrázkem - 64,- Kč
  • Poštovné - 51,- Kč
  • Celkem - 360,- Kč

Potvrzení i s údaji pro platbu přichází vzápětí. Peníze posílám - prostřednictvím internetu - ještě týž den. Další den je má Brumla na účtu a hned nazítří dostávám zprávu o odeslání zásilky. Česká pošta tentokrát nezklamala, od prvního kontaktu do doručení balíčku uplynulo 7 dní (včetně velikonočních svátků).

Vychytávka, která mě zaujala: Brumla nabízí tzv. rezervaci zboží - v průběhu 15 dnů je možné vybrané zboží hromadit do většího „balíčku" a ten pak odeslat za jedno poštovné.

Hodnocení: Dobře zorganizovaný, důvěryhodný podnik. Doporučujeme hlavně maminkám rychle rostoucích dětí, které mají našponovaný rozpočet. Kvalitní, byť použité dětské zboží je podle nás lepší než nové asijské šunty. Nakupovat lze i dámské oblečení - kromě nespolehlivé konfekční velikosti jsou uvedeny i potřebné rozměry (u kalhot např. pas, boky, délka celková i délka nohavic).

Reklama

Související témata:

Načítám