Hlavní obsah

Kupujete prostěradla? Tahle nezklamou!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ač se zdá, že je prostěradlo zcela nedůležitou věcí v domácnosti, opak je pravdou. Chrání matraci a podílí se také na vzhledu postele. Pojďme se společně podívat na to, jaké materiály dnešní trh nabízí.

Článek

Výběr lůžkovin dá někdy zabrat. Obvykle věnujeme velkou pozornost výběru správného povlečení, prostěradla se však na celkovém vzhledu i pohodlí podílejí stejnou měrou. První věc, na kterou je dobré se zaměřit, je gramáž, jež ovlivňuje životnost prostěradla. Obecně platí, že čím vyšší je gramáž prostěradla, tím bude látka pevnější a déle vydrží. A tak se dnes podíváme na zoubek jednotlivým materiálům.

Hřejivé froté

Froté není třeba dlouze představovat. Objevuje se v každé domácnosti v podobě ručníků, županů i lůžkovin. Jedná se o smyčkovou tkaninu s mimořádnou savostí a hřejivým efektem. Proto jsou froté prostěradlahodně oblíbená v zimním období. Tím ale výčet příjemných vlastností nekončí. Potěší také fakt, že se nemusejí žehlit.

Hebké a elegantní jersey

Potrpíte-li si na hladší materiály, pak vám budou jersey prostěradla vyhovovat. Vyrábí se ze 100% bavlny a pyšní se vlastnostmi jako vysoká absorpce vlhkosti a prodyšnost. Dokonce je můžete vypnout až o 25 % jejich velikosti, z tohoto důvodu se obvykle vyrábí bez většího množství umělých příměsí.

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – béžová

Bambusová prostěradla uleví nejen alergikům

Chcete mít svou postel bez bakterií, plísní a roztočů? Pak vsaďte na bambusová prostěradla. Bambusové vlákno je hypoalergenní a svým složením doslova brání množení těchto nevítaných návštěvníků. V obchodech je najdete v jersey i froté variantě a na první dotek vás učarují svou jemností.

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – černá

Mikroplyš pro chladné zimní období

Na příchod zimy je třeba se připravit. Proto mějte po ruce mikroplyšová prostěradla. Ačkoli nepatří k přírodním materiálům, získají si vás svou mimořádnou hřejivostí a příjemným povrchem. Jejich údržba je velmi snadná, po vyprání rychle uschnou a není nutné je žehlit.

Jersey prostěradlo Exclusive jednolůžko – oranžová

Vyberte si správnou velikost

Na velikosti záleží, při výběru prostěradel kromě rozměrů zvažte také výšku matrace. S tou by vám měl poradit každý prodejce. V internetovém obchodě RodinneBaleni.cz se vám dostane odborné rady, a především vás čeká bohatá nabídka barev i velikostí prostěradel na jednolůžka, manželské postele, a to i třeba v atypických rozměrech.

Reklama

Načítám