Hlavní obsah

Láska na jednu noc? V muzeu!

Foto: bontonfilm.cz

Ben Stiller opět stráví noc v muzeuFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Muzeum je místo, kde se setkávají osoby a předměty, které by se v reálném čase a prostoru tak blízko sebe nikdy neocitly. Už jste přemýšlely nad tím, co se děje, když v obrovském muzeu zhasnou všechna světla? Myslíte si, že se rozhostí hrobové ticho? Tak to jste na velkém omylu! Exponáty se totiž probouzejí k životu!

Článek

O čem to mluvím? No přece o druhém pokračování poměrně úspěšného amerického snímku Noc v muzeu. Ben Stiller se opět vrací jako Larry, kamarád a zachránce muzejních exponátů. V prvním díle strávil noc v Muzeu historie přírody v New Yorku. A kam se vydá teď? Příběh ho zavede do Washingtonu, hlavního města USA. Tam sídlí okouzlující Smithonian Institut, výzkumné centrum a zároveň největší muzejní komplex na světě, založený už v roce 1846. (Částku na jeho výstavbu - 500 000 dolarů - věnoval britský vědec James Smithson, a to v Americe vůbec nikdy nebyl!) Natáčelo se za běžného provozu, kolem štábu byly neustále stovky návštěvníků!

Vraťme se ale k samotnému příběhu. Na začátku muzejní hlídač Larry opustí svoji špatně placenou práci a vrhne se na dráhu úspěšného vynálezce teleshoppingových výrobků. Ano, je úspěšný, stále ale cítí, že ho něco táhne zpět. A tak se jednoho dne vrací do přírodovědného muzea, kde tehdy zažil onu magickou noc. Zjistí, že jeho oblíbené exponáty, jeho kamarádi, už nejsou oblíbenými výstavními kusy a naskládané v krabicích  jen čekají na odvoz do archivního muzea.

Foto: bontonfilm.cz

Egyptský vládce chystá vzpouru proti muzeuFoto: bontonfilm.cz

Kde je jim konec? Jeden z exponátů Jedediah (Owen Wilson) naštěstí zavolá Larrymu a popíše mu celou situaci. Zdá se, že některé naštvané exponáty se hodlají spojit a pod vedením egyptského vládce Kahmunrahy (Hank Azaria) nejdříve ovládnout celé muzeum a pak hned i svět. Tomu musí Larry zabránit!  Vydává do Smithonian Institutu do Washingtonu, aby vše zachránil. Co tam na něj čeká? Spousta oživlých exponátů a hlavně nová velká láska Ameliy Earhart (Amy Admas), i když jen „na jednu noc". Až přijde ráno, všechno skončí a Larry bude mít za sebou již druhou noc v muzeu.

Film je příjemnou lehkou komedií pro děti i jejich rodiče. Opravdu humorné situace nastávají, když se setkají postavy z úplně jiné epochy. Můžete se těšit na oživlého Napoleona, Einsteina nebo Al Capona. Jestli jste unavená, vyrazte si odpočinout do kina právě na Noc v muzeu 2. Dokonalý relax! Třeba také pak budete chtít strávit noc v muzeu...

Noc v muzeu 2 Režie: Shawn Levy Hrají: Ben Stiller, Amy Admas, Owen Wilson, Robin Williams a další Žánr: dobrodružná komedie Délka: 107 minut, s českými titulky

Reklama

Související témata:

Načítám