Hlavní obsah

Letní dovolená v České republice

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste se zamysleli nad otázkou, kde budete trávit svoji letní dovolenou, a nechce se vám jezdit do zahraničí? Proč tedy nezvolit dovolenou v České republice? Dovolená v Čechách a na Moravě nabízí velké množství výhod, například krásnou přírodu, spoustu úžasných památek a zajímavých míst, která si zaslouží vaši návstěvu.

Článek

Než začnete dovolenou vybírat, je potřeba si zvolit priority, které jsou pro vás a vaše blízké důležité, aby dovolená splnila vaše představy. Každý preferuje něco jiného, někdo upřednostňuje ubytování v hotelech a penzionech, někdo zase rád vyrazí na chaty a chalupy. Každý z těchto typů ubytování přináší své výhody a nevýhody.

Ubytování v hotelech a penzionech vám poskytuje bezstarostnou dovolenou. Ve většině případů je zde možnost zakoupení stravování, takže vám odpadají starosti s vlasním vařením. Přes léto poskytuje velké množství hotelů a penzionů speciální nabídky zaměřené na rodiny s dětmi, vyznavače cykloturisty a turistiky i pro ty, kteří rádi poznávají kulturu a památky v regionu.

Chatu si můžete o prázdninách jen pronajmout

V Česku je velmi oblíbenou zálibou chataření a chalupaření. Ne každý však má vlastní chatu či chalupu, kam by mohl utéct od svých každodenních starostí. V současné době je však i velmi rozšířena nabídka pronájmu těchto objektů. Výhodou tohoto ubytování je především soukromí a umístění objektů v přírodě (blízkost lesa, klidné prostředí, sbírání lesních plodů, rybaření, grilování nebo ničím nerušené posezení s přáteli či rodinou pod širým nebem). Některé chaty či chalupy disponují vlastním venkovním bazénem, který je velkým lákadlem zejména v letních horkých dnech.

Stačí si vybrat atraktivní lokalitu, objekt jednoduše zarezervovat a vyrazit na vaši dovolenou.

Více tipů na www.pampeliska.cz

Reklama

Související témata:

Načítám