Hlavní obsah

Letní kosmetika zastaví stárnutí!

Foto: Thinkstock

V létě má péče o pleť svá specifikaFoto: Thinkstock

Reklama

Doteky slunečních paprsků povzbuzují naše tělo i mysl, a proto se jich už nemůžeme dočkat! Ale... aby naše pleť netrpěla, je nutné sáhnout po specifických přípravcích! Tak si pořiďme letní kosmetické balíčky již teď a přivítejme nejkrásnější roční období s úsměvem!

Článek

„Mezi hlavní pilíře péče o pleť bez ohledu na roční období patří obrušování odumřelých částí kůže čili peeling. Tělový by se měl provádět 1x týdně, obličejový 1x měsíčně,“ vysvětluje kosmetička Martina Humpolová. A dodává, bez čeho dalšího naše pleť trpí.

„Bez čištění se také naše pleť neobejde: pleťové mléko, emulze, pěna, u aknózní pleti čisticí mýdlo plus tonizace, by se měly stát pravidelnou součástí denní péče. Pleťové vody a tonika – dle typu pleti rozdělujeme na mastnou, která potřebuje pleťová tonika s alkoholem, suchou bez přídavku alkoholu a normální a smíšenou pleť, jíž prospěje hydratační tonikum, které pokožku osvěží a zhydratuje. A právě hydratace je v letních obdobích velmi důležitá.“ Jaké přípravky si tedy na prázdniny pořídit?

Bez hydratace to nepůjde

„Krémy zvlhčujícího charakteru je třeba nanášet ráno i večer, v průběhu týdne určitě nezaškodí hydratační maska, kterou si můžeme s sebou přivézt i na dovolenou, kdy je pleť hodně namáhaná sluncem.“ Mezi skvělé tipy patří například gel pro trvalou hydrataci 24 hodin s matujícím účinkem opět od Primavery Andorrany řady Keenwell (30 ml, k zakoupení u kosmetičky za cenu zhruba 815 korun). Zmíněná značka vyrábí i hydratační krémové kuličky s vysokým regeneračním účinkem – Hydrosphera H2O, které zabraňují předčasnému stárnutí a chrání před UV zářením. Nanáší se špachtlí na krk a dekolt formou krátké masáže,“ popisuje odbornice.

Své zastane například i Enzyme mask Pineapple od společnosti Freeman, která pleť prozáří, vyčistí a vyhlazuje (150 ml, 175 korun). Někdy nás ale kromě unavené pleti trápí i jiné problémy.

Foto: Archiv firem

V létě vsaďte na tyto přípravkyFoto: Archiv firem

Jak zatočit se skvrnami?

„Nešvarem dovolenkových měsíců a slunných období jsou pigmentové skvrnky. Mnoho žen si nad nimi láme hlavu a bádá, jak se jich aspoň z části zbavit. Při výskytu hyperpigmentace je vhodné navštívit kosmetičku čili postavit péči na profesionálním přístupu – depigmentačním ošetření. A spojit to s péčí z pohodlí domova. Depigmentační nebo bělicí krémy sjednocují barvu pleti, hydratují ji a dodávají pružnost," zná odpověď na tyto strasti slečna Humpolová. Takovým je například Ainhoa Whitess (200 ml za 540 Kč) od výrobce Primavera Andorrana. Na ruce je to Hydrating hand cream s bělicím účinkem od Macrovity (100 ml, 199 korun).

Skvrny nejen ze solária

Ale pozor. Osoby, které mají s hyperpigmentací způsobenou slunečním zářením problém, by měly jako prevenci používat vysoký faktor na obličej – minimálně SPF 50 +. Do skupiny s rizikem pigmentace patří i osoby s popáleninami, po zákroku chemického peelingu či laserového ošeření, a dokonce i návštěvě solária! (Bioderma Photoderm Max BIO Créme SPF 50 +, 40 ml, 435 korun.)

Pro regeneraci pokožky poškozenou slunečním zářením se vyplatí mít po ruce pleťový olej Rosa Fina Secret Essence na obličej a dekolt s obsahem vitaminů A, C, E, rakytníkového oleje a Omega-7 nenasycených mastných kyselin, které vyživují pokožku a bojují proti její přecitlivělosti (Heaven4skin, 853 korun).

Foto: Thinkstock

Vysoušení pokožky urychluje její stárnutíFoto: Thinkstock

Stop vráskám!

Je třeba myslet i na prevenci předčasného stárnutí pleti vinou pobytu na slunci. Od čeho by tu ale byla speciální séra? Sáhnout můžeme i do řady bio produktů. Bio Superfruit Concentrate od Essential Care obsahuje výtažky z avokáda, granátového jablka, plodů šípkové růže a rakytníku, které dohromady tvoří jedinečné, vysoce koncentrované, super výživné pleťové sérum sytě oranžové barvy. Je doslova napěchováno vysokým množstvím antioxidantů a nenasycených mastných kyselin, které pomáhají chránit pleť před nebezpečným UV zářením a poškozením pleti způsobeným vlivem volných radikálů, a tím tak účinně zabraňuje předčasnému stárnutí pleti. Sérum podporuje obnovu pleťových buněk a tvorbu kolagenu (865 korun).

V každé kabelce by také neměl chybět balzám na rty s UV filtrem. Eudermic s obsahem mandarinkového oleje a Ylang Ylang obnovuje a chrání citlivou pokožku za pomoci SPF 7 (5,5 ml za 77 Kč).

Mnoho kosmetických firem s přicházejícím letním obdobím uvádí do prodeje balíčky s produkty vhodnými pro pobyt na slunci, tak si ve jménu boje za svoji krásu nezapomeňme nějaký pořídit!

Reklama

Související témata:

Načítám