Hlavní obsah

Letní novinky do kuchyně: tady jsou!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Nyní je pravý čas na vylepšení bytuFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Předprázdninové období je ideální čas pro různá vylepšení v bytě. Chystáte se na změny v kuchyni? Pak využijte naše tipy a novinky, které se objevují na trhu. Tady jsou.

Článek

Bílá je zpět

Není to tak dávno, kdy z kuchyní mizely bílé chladničky a nahrazovaly je ty nerezové. Ale uběhlo pár let a bílá se do kuchyní opět vrací - a to nejen na ledničkách, ale bílé jsou i varné desky a trouby. Tyto přístroje pak zaujmou svým jednoduchým designem, čistotou a hlavně vysokým leskem - jsou totiž vyrobené ze skla. Přitom si uchovávají všechny technické vymoženosti jako nerezové přístroje. V bílém provedení si lze koupit například elektrickou a plynovou varnou desku zhruba za 14 tisíc korun, ale i troubu a mikrovlnku, které se prodávají za 20 tisíc korun a více.

Foto: Gorenje

Tento vařič se stane ozdobou kuchyněFoto: Gorenje

Jak vaří paní Dalloway?

Vařič jako módní doplněk? Proč ne, vždyť minivařič Mrs.Dalloway vypadá jako zrcátko. Pro firmu Gorenje ho navrhla slovinská designérka Nika Zupanc a poprvé byl k vidění na letošním prestižním veletrhu v Miláně. Vařič má velikost klasické plotýnky, k jeho ovládání slouží ozdobné kolečko vpředu. Na podzim letošního roku by se mělo rozhodnout, zda se bude Mrs.Dalloway vyrábět sériově a tedy zda si ho budeme moci koupit i u nás.

Foto: Eta

Na grilu připravíte zdravé pokrmyFoto: Eta

Vaříme venku i v kuchyni

Mezi výhody elektrických grilů patří to, že je lze používat jak venku na terase, tak doma v kuchyni. To platí i pro novinku - kombinovaný gril ETA 0162. Ten díky své konstrukci nabízí možnost grilování na dvou typech grilovacích desek - kamenné, litinové nebo na obou současně. Zároveň ho lze využít také jako oblíbený raclette gril, neboť sada obsahuje i osm grilovacích pánviček a osm dřevěných obraceček.

Gril je vhodný pro zdravou přípravu chutných pokrmů bez přidání tuku. Světelná kontrolka a termostat pro plynulé nastavení teploty zajišťují snadnou obsluhu a přizpůsobení pro přípravu všech potravin. Gril i kamenná deska disponují nepřilnavým povrchem pro snadnou údržbu. Cena je 3199 korun.

Foto: Electrolux

Před pyly vás ochrání čistička vzduchuFoto: Electrolux

Tichý přítel všech alergiků

Tisíce lidí se však na jaro ani léto netěší. Právě v této době se totiž zhoršují jejich alergie a oni mají problémy jak venku, tak i doma. Tam sice pomohou čističky vzduchu, ale například do ložnice se hodí jen málokterá z nich, protože při spánku ruší hlukem. To ale neplatí pro novou čističku Electrolux Oxygen, která má hlučnost pouhých 27 dB (A), což je těsně nad hranicí slyšitelnosti. Díky tomu se hodí i do ložnic a dětských pokojů. Dokáže odstranit až 99,97 % škodlivých částic do velikosti pouhých 0,3 mikronu, pro přiblížení, to je zhruba jedna stopadesátina šířky průměrného lidského vlasu. Ve filtru se tak zachytí všechny látky způsobující dráždivý kašel a astma, jakou jsou plísně, pyly, vzduchem přenášené zvířecí alergeny a prachoví roztoči, nebo také tabákový kouř. Cena je podle provedení 5790 a 6990 korun.

Tak krásné léto v novém!

Reklama

Související témata:

Načítám