Hlavní obsah

Letní potravinová sbírka Tesco pomáhá rodinám v nouzi

Foto: Tesco Stores

Trvanlivé potraviny potřebným lze darovat až do konce prázdninFoto: Tesco Stores

Tesco s pomocí potravinových bank pořádá svou vůbec největší a nejdelší potravinovou sbírku ve střední Evropě, aby pomohlo těm nejohroženějším skupinám – matkám samoživitelkám, seniorům a mladým rodinám. Zákazníci mohou darovat trvanlivé potraviny na speciální sběrná místa za pokladnami v obchodech.

Článek

Potravinová sbírka navazuje na mimořádný potravinový dar v hodnotě 4 500 000 Kč, který Tesco poskytlo potravinovým bankám v průběhu dubna až května 2020. Tesco tak velmi rychle zareagovalo na situaci, kdy mnoho rodin z důvodu pandemie muselo čelit nelehkému osudu a ocitlo se v nouzi.

Třetině domácností v ČR za pandemie klesly příjmy. Potravinové banky registrují více než desetiprocentní nárůst žadatelů o potravinovou pomoc, jedná se především o seniory a mladé rodiny. Podle ředitelky Federace potravinových bank Veroniky Láchové se po odeznění karantény projevuje větší zájem o potraviny v regionech, kde se více propouští a kde se musí vyrovnat s následky škod způsobenými záplavami. S nastupující ekonomickou krizí lze očekávat, že budou přibývat osoby ohrožené ztrátou zaměstnání a exekucemi. Potravinová sbírka tedy pomůže potravinovým bankám se lépe připravit na nadcházející náročné období.

Tesco proto vyzývá zákazníky, aby se připojili a pomohli potřebným ve svém blízkém okolí. Všichni zákazníci se mohou zapojit například tak, že v rámci svých běžných nákupů přidají do nákupního košíku i trvanlivé potraviny, které pomohou lidem v nouzi. Nejvíce ceněnými potravinami k darování jsou rýže, těstoviny, olej, omáčky, cukr, mouka, mléko, džemy, káva, ale také dětská výživa, kterou potěší zejména maminky samoživitelky.

Foto: Tesco Stores

Sběrná místa pro darování trvanlivých potravinFoto: Tesco Stores

Všechny darované potraviny jsou vždy poslány do nejbližší regionální potravinové banky a následně distribuovány do místních odběratelských charitativních a dobročinných organizací, které pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým nebo tělesným postižením.

Dobrý skutek můžete vykonat kdykoliv v kterékoliv prodejně Tesco po celé republice až do konce prázdnin. Kompletní informace a aktuální výsledky potravinové sbírky najdete na webových stránkách společnosti Tesco.

Děkujeme, že pomáháte spolu s námi.

Reklama

Načítám