Hlavní obsah

Letní tipy na dokonalé nohy bez metliček a křečových žil

Foto: Shutterstock.com

Letní tipy na dokonalé nohy bez metliček a křečových žilFoto: Shutterstock.com

Trápí vás otoky nohou, metličky nebo už dokonce křečové žíly? Léto je ideální doba na vyšetření i léčbu. Moderní metody jsou šetrné a bez dlouhých omezení.

Článek

V Centru pro léčbu křečových žil Asklepion doporučují cévní chirurgové právě teplé měsíce roku pro absolvování vyšetření. Veškeré potíže jsou nyní totiž výraznější. Také moderní léčebné metody už neznamenají téměř žádný diskomfort a u některých z nich není ani třeba nosit kompresní punčochu. Proto vše hravě zvládnete i v létě, třeba před dovolenou.

Foto: Asklepion

Lepidlo na křečové žíly Foto: Asklepion

Lepidlo na křečové žíly a léčba bez omezení

Jednou z obrovských výhod použití lepidla na křečové žíly je absolutní šetrnost a bezbolestnost. Sama po svých přijdete na operační sál, není potřeba polykat žádné léky tlumící bolest, neprobíhá žádná anestezie. Po ošetření, které trvá necelou hodinu, odcházíte okamžitě a opět po svých ze sálu, můžete opustit oddělení, a dokonce řídit auto, bez omezení chodit. Lepidlo na žíly také jako jediná metoda nevyžaduje nosit po výkonu nepohodlné kompresní punčochy.

Foto: Asklepion

Sklerotizace křečových žil: aplikace látkyFoto: Asklepion

Sklerotizaci zvládnete místo oběda

Sklerotizace křečových žil je aplikace látky, která chemicky naruší žilní stěnu a žíla následně postupně zaniká vazivem. Nejde tedy o operaci v pravém smyslu slova a hodí se pro léčbu menších varixů. V Asklepionu navíc nyní používají novinku, která současně s aplikací sklerotizační látky žílu jemně zevnitř naruší mechanicky, a tím se celý proces zintenzivní a urychlí.

Celé ošetření trvá jen několik desítek minut a hned po něm odcházíte domů. Další velkou výhodou je, že není třeba použít žádnou anestezii, ošetření je zcela bezbolestné. Dá se tak doslova zvládnout o polední pauze. Neodkládejte proto návštěvu cévního chirurga.

Foto: Asklepion

Moderní léčebná metoda laseremFoto: Asklepion

Laser vás zbaví křečových žil s 98% úspěšností

Použití laseru v cévní chirurgii patří mezi moderní léčebné metody. Cévní chirurgové Asklepionu používají laser pod kontrolou ultrazvuku. Působením laseru, který se zavede do žíly, dochází k jejímu smrštění a žíla pak zaniká. Výkon je prováděn v místním, či celkovém znecitlivění, na operačním sále, vstupy pro zavedení laserového vlákna jsou velké cca 2-3 mm, takže nevznikají žádné jizvičky. Bolestivost je minimální a odeznívá v řádu několika dní. Prakticky okamžitě se můžete vrátit k normální aktivitě bez výrazného omezení.

Návštěvu cévního chirurga neodkládejte, zdraví vašich nohou se odráží na jejich kráse i kondici. Domluvte si termín vyšetření cévním chirurgem včetně sono diagnostiky, získejte na něj v Asklepionu slevu 300 Kč a naplánujte si léčbu bez dlouhého nošení kompresních punčoch, s minimem bolesti a diskomfortu, přitom s maximálním léčebným i estetickým efektem.

Reklama

Načítám