Hlavní obsah

Léto v Luhačovicích: do lesa, k vodě i do wellness centra

Foto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Luhačovice – utajený tip na pohodovou rodinnou dovolenouFoto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Letní dovolená by měla být úplně pohodová. Spokojená rodina, prsty od borůvek, koupání pro děti a taky trochu toho odpočinku a lenošení pro rodiče. Kam ale vyrazit, aby to nebylo okoukané a aby si léto užili malí i velcí? Ideální kombinací krásné přírody a odpočinku jsou moravské lázně Luhačovice.

Článek

Luhačovice najdete schované mezi svahy Bílých Karpat. Nádherná příroda a  minerální prameny z nich už v 17. století udělaly lázně, kam se jezdilo za léčbou i kulturou. Luhačovice dnes ale nejsou jen největšími moravskými lázněmi. Představují také místo, odkud můžete vyjíždět na kolo, koupat se, projet se na nejdelší přírodní vodní skluzavce nebo vyrážet na výlety. A večer zajít zarelaxovat do wellness nebo na skleničku.

Foto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Bílé Karpaty vám vezmou dechFoto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Plavky a trekové hole s sebou

Pokud se svými dětmi rádi podnikáte výlety, z Luhačovic je to jen kousek do kraje Žítkovských bohyní, do Vizovic nebo za vínem na Slovácko. Zajímavá místa v okolí pro vás mapuje portál Zlínsko a Luhačovicko – ať už to je rozhledna, dobrá kavárna nebo studánka v lesích. Komu by se nechtělo malebné Luhačovice opouštět, rozhodně si vystačí s karpatskými kopečky nad městem. Lesy jsou zde plné hub, louky plné oveček a výhledy z vrcholků berou dech.

K létu koupání patří, takže nezapomeňte přibalit plavky. Užijete je na krásné městské plovárně se sluneční terasou, ale taky u Luhačovické přehrady, kde se dá jezdit na šlapadlech nebo paddleboardu, zařádit v aquparku nebo v dětském lanovém centru. Kolem přehrady vede 3,5 km dlouhá cyklostezka s povrchem vhodným i pro kolečkové brusle.

Foto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

V sezoně Luhačovice často ožívají secesíFoto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Večer do kina, na skleničku nebo do wellness

Ne nadarmo jsou Luhačovice skvělým místem pro odpočinek. Najdete tu vyhlášená wellness centra, nádherné lázeňské stavby a chutné léčivé prameny. K tomu všemu na vás čeká hned několik cukráren, kaváren a restaurací, kam si můžete zajít na večeři nebo jenom tak na skleničku. Nechte čas plynout v pomalejším prázdninovém rytmu a dělejte společně všechno to, na co přes rok nemáte čas.

Foto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Kdy jindy si vychutnat skvělé jídlo než na dovolenéFoto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Ubytování v kempu, v soukromí i v hotelu

Ať už chcete vzít děti poprvé pod stan, ubytovat se v soukromí nebo v hotelu, Luhačovice jsou připraveny. Přímo u přehrady najdete vyhlášený kemp. Kromě toho je tu nespočet ubytování v soukromí, ale také hotely s veškerým servisem. Kdo touží po opravdu autentickém zážitku, může se ubytovat v některé z tradičních vil s dochovaným interiérem ve stylu lidové secese Dušana Jurkoviče.

Foto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Prvorepublikové vily v Luhačovicích vás okouzlíFoto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Plánování bude bez starostí

Možná vás trochu straší představa, že to budete muset vymyslet a zařídit. S plánováním vám pomůže stránka Tady pramení Luhačovice, kde najdete nejen tipy, kde se ubytovat, ale také co všechno lze v Luhačovicích zažít. Letošní dovolenou si užijte a nechejte se trochu hýčkat.

Foto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Zaposlouchejte se do kolonádních koncertůFoto: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Tady pramení LuhačoviceVideo: www.zlinsko-luhacovicko.cz

Reklama

Načítám