Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sušená šunka má skvělou výraznou a velmi typickou chuť. I když se od sebe jednotlivé typy liší, podle chuti ji poznáte na hony daleko. Vyzkoušejte dnešní recept na lososové balíčky s prosciuttem crudem a pečenou zeleninou.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 filety lososa
  • 8 plátků prosciutta
  • 10 ks brambor
  • 3 ks mrkve
  • 100 g brokolice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 200 stupňů. Brambory omyjte a nakrájejte podle velikosti na poloviny až čtvrtiny, mrkev oškrábejte a nakrájejte na podobně velké kousky. Plech vyložte pečicím papírem, pocákejte olivovým olejem, přidejte připravenou zeleninu. Vše osolte, opepřete, posypte trochou rozmarýnu, promíchejte a vložte do trouby. Pečení potrvá 25 minut, zhruba v polovině přidejte na růžičky rozdělenou brokolici.

02.

Mezitím filety z lososa podle potřeby zbavte kůže a nakrájejte asi na 4 podobně velké nudličky. Maso zlehka osolte (pozor, sušená šunka je také dost slaná), opepřete a každý kousek zvlášť omotejte plátkem prosciutta cruda. Po 25 minutách pečení připravené balíčky z lososa vložte doprostřed plechu, obložte předpečenou zeleninou a pečte ještě asi 12–15 minut. Podávejte ihned po vyndání z trouby.

Reklama

Související témata:

Načítám