Hlavní obsah

Drhne vám sex? Lubrikant pomůže!

Foto: shutterstock.com

Některé ženy mají se zvlhčením problémFoto: shutterstock.com

Reklama

Skvělý sex, který si opravdu vychutnáte? Pak pravidlo číslo jedna zní: vlhkost především. V sexu totiž nesmí nic dřít či se bolestivě třít o sebe! Ano, příroda, na nás myslela schopností ženy se zvlhčovat. Někdy to ale nestačí, a tak si můžeme pomoci tzv. lubrikantem. Vyznáte se v nich?

Článek

Lubrikační gel pro každého

Pro mnoho lidí lubrikant stále spadá někam do oblasti pornografie a mezi pomůcky pro extrémní sexuální techniky, či pro homosexuály. Tak by to ale rozhodně nemělo být, protože lubrikant je pomůcka, která se hodí skutečně všem! I když nemáte se zvlhčením problém, může se stát, že se vám bude výborně hodit. Jestliže se totiž budete milovat delší čas, je možné, že ačkoliv budete stále vzrušená, vaše pochva vyschne a styk vás tak může bolet. Existuje také nemálo žen, které s dostatečným zvlhčením bojují celý život. Viníkem jsou různé fyziologické příčiny, ale také věk, protože stárnutím schopnost ženy vlhnout klesá.

Nejen vagině prospěje

Lubrikant nemusíte používat jenom na vaginální proniknutí a jenom tehdy, když něco nejde! Naopak, můžete ho upotřebit v celé řadě případů. Málokterá žena je vlhká okamžitě, většinou to nějakou chvilku trvá. Lubrikant se tedy může použít i tehdy, pakliže vám partner dráždí vnější genitál (klitoris) a vy nejste vzrušená tak, aby šla použít vaše vlastní „šťáva“. Pokud je dráždění klitorisu prováděno na „mokro“, je rozhodně příjemnější a může být také intenzivnější a přivést vám větší a rychlejší rozkoš.

Na lubrikační gel byste také neměla zapomenout při masturbaci a používání erotických pomůcek. Zasunutí vibrátoru nebo vibračního vajíčka do pochvy bude rozhodně snadnější.

Naprosto zásadní je ale použití lubrikačního gelu při análním sexu. Protože v konečníku není žádné přírodní zvhlčení, byl by takový sex jednak velmi nepříjemný, ale hlavně také riskantní, protože tak hrozí nejen odřeniny, ale i naprasknutí sliznice.

Foto: sexshop.cz

Lubrikanty mají různé příchutěFoto: sexshop.cz

Chcete otěhotnět? Vybírejte opatrně!

Na trhu je několik druhů lubrikantů. Který je ten pravý pro vás? Předem byste měla vědět, že pokud jako ochranu používáte prezervativ, pak některé druhy lubrikantů mohou narušovat jeho povrch. Pro použití s prezervativem se hodí lubrikant na vodní bázi. Dále si můžete vybírat z lubrikantů olejových, či silikonových (jsou skvělé i na masáže).

Tip: Nemáte ráda přirozenou chuť intimního místa vašeho protějšku? Pak jsou přímo pro vás lubrikační gely s různými příchutěmi. Taková jahůdka vám určitě zachutná.

K dostání jsou také gely se speciálními funkcemi – některé např. zvyšují prokrvení inkriminovaného místa a tím mohou zintenzivnit sexuální prožitek. Pokud chcete otěhotnět, dejte si pozor na gely, na kterých je uvedeno, že mají spermicidní účinky, čili že obsahují látky, které hubí spermie.

Co na to odborník

Známý sexuolog Radim Uzel tvrdí: „Většina lubrikačních gelů nemá vliv na hubení spermií, tedy je nelze používat jako ochranu před početím. Nejlepší jsou gely bez barvy, chutě a zápachu, například gel označený písmeny KY firmy Johnson & Johnson."

A kde si můžete lubrikační gely pořídit? K dostání jsou v lékárnách, v drogeriích, v sexshopech. Pokud byste si ten svůj styděla koupit tváří v tvář, zkuste internet, třeba elektronický obchod www.sexshop.cz!

A jaký lubrikační gel používáte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám