Hlavní obsah

Má radši práci než mě

Foto: Thinkstock

Naše společná cesta se někam ztratilaFoto: Thinkstock

Reklama

Čtenářka Violet sky nežije ve šťastném vztahu. Přítel je neustále v práci a ač žijí v jedné domácnosti, prakticky se nevidí. Z počáteční lásky už zbyla jen železná košile v podobě zvyku. Někdy se jí partner několik dní ani neozve. A Violet sky? Rezignovala.

Článek

S mým nynějším přítelem jsem začala chodit krátce potom, co jsem se vymanila ze vztahu s o dost starším mužem, a krátce nato jsme spolu začali žít v pronajatém bytečku. Protože jsem realista, nevěřím v lásku na první pohled, prvních pár měsíců jsem svého přítele oťukávala, zjišťovala, jaký je. Musím uznat, že se ke mně doteď chová velice mile, nijak mi úmyslně neubližuje… jenže v tom je právě ten problém.

Můj přítel podniká. Nevlastní sice firmu, ale vždy pracuje „na volňásek“, jak já tomu říkám. Ze začátku mi to imponovalo, doma mi přítel vyprávěl, co se ten den stalo, s kým se setkal, seznamoval mě s různými pracovními partnery a já se cítila na vrcholu blaha. Postupně jsem si ale začala uvědomovat, že člověk, s kterým sdílím jedno lože, žije jen pro svou práci a pro své vlastní já.

Začalo to služebními cestami. Jako každá jiná ženská jsem měla o svého drahého strach. Nemám v povaze partnera kontrolovat, ale nějak pořád nemůžu skousnout, když se mi milovaný muž dva dny neozve s tím, že prostě neměl čas. Ano, to je obvyklá odpověď na mou otázku po příjezdu domů. Ale doma už nečeká ta usměvavá slečna jako před dvěma lety. Tenkrát jsem ho omlouvala, říkala si, že se změní.

Dnes už jsem rezignovala. Před každým jeho příjezdem domů uklidím celý byt,  uvařím a upeču, co kdyby měl chuť na něco dobrého. Ale u srdíčka mě to bolí, to skrýt nejde. On letmým pohledem zhodnotí situaci, zřejmě dojde k závěru, že je něco špatně, a tak mi líčí vše nové, co zažil. V ten moment se někde uvnitř mě ozve: „A kde jsem já?“ Hledám své místo po jeho boku, ale nenacházím ho. Myslela jsem, že máme jeden život, jeden směr - mít vlastní rodinu. Mít jeden druhého. Ale zdá se mi, že naše cesty ztratily směr a míjejí se.

Nepřestávám doufat, že jednoho dne dojde i na mé sny a přání a já budu středem toho vesmíru, kterému se říká vztah… Ale není to moc bláhová představa?

Napište nám i vy svůj příběh! Už zítra spouštíme nové Téma týdne, které zní: Všechno přepočítává na peníze. Obrací váš partner každou korunu? Máte doma společný rozpočet, nebo striktně oddělený? Dokážete utrácet a peníze si užívat, nebo ne? Napište nám o tom na info@prozeny.cz a můžete vyhrát 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám