Hlavní obsah

Magda Malá: Žena je silnější než muž

Foto: magdamala.cz

Zpěvačka a herečka Magda MaláFoto: magdamala.cz

Reklama

Mateřství je nejhezčí etapa v životě ženy, potvrzuje zpěvačka a herečka Magda Malá (42), kterou znáte z Ordinace v růžové zahradě. A konečně si ho může naplno vychutnávat. S půlroční Terezkou jí totiž pomáhá její přítel. Když čekala dnes již osmiletou Magdalenku, neměla po svém boku partnera, na kterého by se mohla spolehnout...

Článek

Časopis Uzlíček

Na první pohled celá jen záříte, i když jste si posteskla, že vám zůstalo po dětech 15 kilogramů navíc. Jak moc jste se v těhotenství rozmazlovala nejrůznějšími dobrotami?

Ze začátku mi bylo tak špatně, že jsem pořád jedla, abych se cítila lépe. Takže jsem hned na počátku těhotenství přibrala pět kilogramů. Jiné maminky nejprve hubnou, já jsem přibírala. A to se se mnou táhne doteď. (úsměv)

V čem se lišila vaše těhotenství v prvním případě u Magdalenky a ve druhém u Terezky?

Poprvé jsem byla svobodná matka, teď máme tatínka. Obě těhotenství jsem si ale užívala a na holčičky se moc těšila. Když má člověk zázemí, tak i šestinedělí snáší daleko lépe, i když téměř s každou maminkou náhlý pokles hormonů zamává. Šestinedělí s Terezkou bylo o hodně jednodušší, protože se mám o koho opřít, na koho se spolehnout. S Magdalenkou jsem byla sama, v pronajatém bytě a téměř bez peněz…

Foto: magdamala.cz

Magda a MagdalenkaFoto: magdamala.cz

Máte zkušenosti s poporodním blues?

Poporodní blues souvisí nejen s prudkou změnou hladiny hormonů, ale i s tím, jestli je maminka s miminkem sama, nebo ne. I mě poporodní blues potkalo. Když jsem se z toho dostala, přemýšlela jsem, jak bych mohla pomoci maminkám v podobné situaci, ve které jsem se před osmi lety ocitla já. Obecně prospěšná společnost Mater et pueri, kterou jsem spoluzaložila, funguje už čtyři roky a pomáhá osamělým maminkám s dětmi v tísni.

Poradila byste čtenářkám, které chtějí po čtyřicítce otěhotnět, jak na to?

Určitě by neměly ztrácet naději. My jsme se s partnerem o miminko snažili dva roky, dvakrát jsme byli na inseminaci, dokonce jsme uvažovali o umělém oplodnění, doktoři nám dávali minimální naději. A vidíte, nakonec jsem otěhotněla přirozeně ve chvíli, kdy jsem to vůbec nečekala.

Foto: magdamala.cz

S Hanou ZagorovouFoto: magdamala.cz

Vzpomenete si na ten den, kdy jste se radostnou zprávu dozvěděla? Co vám v tu chvíli blesklo hlavou a jak dlouho euforie vydržela?

Dost často trpím zácpou, ale ten den jsem s tím opravdu problém neměla... (smích) Ten pocit štěstí a zároveň i zodpovědnosti a strachu se nedá popsat. Měla jsem obrovskou radost i obavy zároveň.

Pokud si dobře vzpomínám, tak v Ordinaci v růžové zahradě jste hrála, ještě před narozením Terezky, těhotnou. To už jste věděla, že čekáte malou, nebo ne?

Miminko jsem si moc přála a doufala jsem, že mi role těhotné paní Duškové těhotenství přivolá. No a vidíte, stalo se…

Jak sestřičku přijala Magdalenka? Nežárlila?

Magdalenka zpočátku hodně trpěla. Nemohla se smířit s tím, že už mě nebude mít jen pro sebe. Najednou se ale všechno změnilo, začala se na miminko těšit a ještě předtím, než se Terezka narodila, milovala ji a pořád jí to říkala. Do školy neodešla, dokud mi nedala pusu na bříško. Takže sestřičku přivítala s obrovskou láskou.

Říká se, že jedno dítě rovná se žádné dítě. A že opravdové starosti a námaha pro rodiče začínají od dvou dětí. Souhlasíte?

Můžu potvrdit, že čím víc dětí, tím větší radosti, ale i starosti. Já se starám dokonce o tři děti - o holčičky a jejich tatínka. (smích)

Reklama

Související témata:

Načítám