Hlavní obsah

Make-up jako hvězda? Do 10 minut!

Foto: Mona Martinů

Dokonale nalíčená můžete být za deset minutFoto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to ty slavné hollywoodské krásky dělají, že jsou vždy a všude tak dokonale nalíčené? Snadno! Mají po ruce zástup vizážistů. No jo, ale většina z nás se oproti nim musí s make-upem prát den co den sama. Proto jsme se rozhodli, že vám to trochu ulehčíme a představíme vám dokonalé líčení, které zvládne každá z vás. A potřebujete k němu pouhých deset minut!

Článek

Na to, jak dosáhnout co nejlepšího efektu v co nejkratším čase, jsme se zeptali vizážistky a stylistky Jany Letkové. Ta pro vás sestavila úžasné líčení v devíti krocích. Připravena? Jdeme na to!

Foto: Mona Martinů

Líčení naneste samozřejmě na očištěnou pleťFoto: Mona Martinů

1. krok – vyhlaďte se

Žen, které používají podkladovou bázi pod make-up moc není a to je škoda. Taková báze totiž dokáže obličej vyhladit, takže se make-up lépe nanáší a navíc vám na tváři mnohem déle vydrží. Vizážistka použila bázi Studio Secret od L'Oréal, vyzkoušet můžete i tu od značky Dermacol.

Foto: Mona Martinů

Podkladová báze vaši pleť vyhladíFoto: Mona Martinů

2. krok – vytvořte si ukázkovou pleť

Sjednocená a zdravě vypadající pleť je základ. Bez kvalitního make-upu, který přesně koresponduje s odstínem vaší pokožky, se neobejdete. Pozor na jeho vybírání za umělého světla nebo testování na ruce. Jakmile je na pleti vidět barevný přechod, je to špatně. Širokou škálu odstínů má Bobbi Brown nebo MAC. Precizněji se nalíčíte se štětcem, ale pokud se potřebuji nalíčit rychleji, nanášejte make-up prsty.

Foto: Mona Martinů

Make-up vybírejte na denním světleFoto: Mona Martinů

3. krok – opravujte

Teď je čas k zakrytí posledních nedokonalostí. Dobře se pracuje s tekutým korektorem, který využijete i pro oblast očí. Nepatrně světlejší korektor naneste pod oči a klidně udělejte tah i přes T-zónu. Obličej bude působit čistším a zářivějším dojmem. Korektor pečlivě rozetřete do ztracena.

Tip: Červené pupínky se zakrývají hůře, využijte proto zelených korektorů, které červenou barvu potlačí. Poté můžete použít i běžný korektor, který neroztírejte do stran, ale vťukejte.

Foto: Mona Martinů

Korektor zakryje nedokonalosti pletiFoto: Mona Martinů

4. krok – matujte

Tento krok můžete přeskočit jenom v případě, že máte suchou pleť. Není-li to váš případ, připravte si pudr, velký štětec a obličej lehce poprašte. Pokud vám klasické pudry nevyhovují, zkuste ten transparentní, který můžete použít i znovu přes den, aniž by to kdokoli zaregistroval.

Foto: Mona Martinů

Pudr nanášejte velkým štětcemFoto: Mona Martinů

5. krok – zaměřte se na tváře

Pokožku máte naprosto dokonalou, teď už jen dodat trochu barvy! Na řadě je tvářenka. Nejrychleji se vám bude pracovat s klasickou pudrovou, i když ani ta tekutá vás u tohoto kroku nezdrží o moc déle. Nemáte-li čas řešit, po jaké sáhnout, aby vám ladila s líčením očí, zvolte neutrální odstín, který vám vykouzlí jen lehce načervenalé nebo narůžovělé tváře.

Foto: Mona Martinů

Tvářenka dodá vašemu obličeji barvuFoto: Mona Martinů

6. krok – rozzařte oči!

Na žádné velké stínování ani linky nemáte čas, za chvíli vám vyprší desetiminutový limit! Štětečky nechte uložené a naneste na víčka trochu pěnových stínů – prstem. Krásný efekt vám udělají třeba zářivé stíny Moon Touch od Dermacolu nebo Colour Mousse od Rimmel London.

Foto: Mona Martinů

Pěnové stíny můžete rozetřít prstemFoto: Mona Martinů

7. krok – zvýrazněte řasy

Ani krásné řasy vám nezaberou moc času, tedy za předpokladu, že máte kvalitní řasenku, která vám z řas nevytvoří slepence. Výborná je novinka od Estée Lauder Sumptuous Extreme nebo oblíbená 2000 Calorie od Max Factor. Udělejte pár tahů a jdeme dál!

Foto: Mona Martinů

Ještě pár tahů řasenkou...Foto: Mona Martinů

8. krok – upravte obočí

Obočí je často opomíjené, ale právě ono dodává vaší tváři výraz. Nemusíte ho hned vymalovávat tužkou, stačí když ho přejedete lehkým tahem štětečkem s trochou hnědého stínu. Odstín by neměl být o moc tmavší, než je barva vašeho obočí.

Foto: Mona Martinů

Obočí zvýrazněte pomocí hnědého stínuFoto: Mona Martinů

9. krok – dolaďte rty

A jsme na konci! Teď už schází jen poslední krok a tím jsou vaše rty. Nevolte příliš výrazné odstíny, jako je rudá, která si vyžaduje pečlivé nalíčení, a sáhněte po neutrálních rtěnkách nebo šťavnatém lesku. Ten si nezapomeňte přibalit do kabelky, abyste vypadala hollywoodsky, jak dlouho si jen budete přát.

Foto: Mona Martinů

Korunou líčení je rtěnka nebo leskFoto: Mona Martinů

Jak vidíte, i za krátkou dobu můžete být za hvězdu. Nemyslíte, že se vyplatí si o deset minut přivstat?

Reklama

Související témata:

Načítám