Hlavní obsah

Mám to s ním zkusit znovu?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Slepovaný vztah může znovu vyjítFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slepovaný vztah, druhý či třetí „pokus" neboli comeback... Tyhle výrazy známe všichni. Bývalý partner, kterému se nechce z vaší hlavy ven. Máte mu dát ještě šanci, nebo na něj radši zapomenout?

Článek

Sesbírané kousíčky rozbitého hrníčku skryté v dlani, vteřinové lepidlo na stole. Lepíte kousek po kousku a máte hroznou radost nad blížícím se návratem oblíbené věci. Pozdější labužnický výraz při pití kávy mluví za vše. Z hrníčku se pije stejně, však pozměněn je jeho vzhled. Praskliny mezi barevnými kytičkami kazí výsledný dojem. A taky není jisté, zda lepidlo vydrží. Nezbývá nic jiného než věřit a doufat. Jako u partnerství.

Sázka na budoucnost

Před stejnou situaci je postaven každý, kdo chce bývalému vztahu opětovně požehnat štěstí. Také je to sázka do loterie. V případě neúspěchu se však přichází o více než „dvacku," nebo zamilovaný hrnek. Otevření už jednou bolavé a zahojené rány dává totiž šanci případnému dalšímu krutému zásahu ostrého skalpelu do téměř vyléčených míst. Má cenu kupovat si los a zkusit štěstí ještě jednou?

Proč ANO

  • stále ho milujete a nepřestáváte srovnávat s jinými, i když od rozchodu uplynul delší čas
  • dokážete zavřít dveře nad minulostí a neřešit už kdysi dávno probrané záležitosti
  • máte spolu rozebrány všechny otazníky okolo rozchodu a vztahu
  • jste ochotni si uvědomit předchozí chyby se snahou je napravit
  • navzájem bez sebe nemůžete být

Proč NE

  • jeden z vás může uklouznout a začít vyčítat staré bolesti
  • už jednou narušená důvěra se nikdy nevrátí stoprocentně zpátky
  • počáteční snaha získat milovanou osobu zpět často nevydrží dlouho a ozvou se „staré koleje"
  • nemáte jasno a cítíte se jen sama
  • když už teď nevěříte, nemá to smysl
Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Pokud si navzájem nevěříte, nemá to smyslFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Důvod rozchodu je důležitý

Samozřejmě je nutné přihlédnout k důvodu, proč jste se rozešli. Nevěra? Každý se s ní vypořádáváme po svém. Ten, koho ale tohle škobrtnutí trápí nejvíc, je mnohdy žena, která se nesmíří s tím, co bylo, a partnerovi úlet vyčítá. Nebo vás uhodil? Pravděpodobně to udělá znovu. Tenhle důvod rozchodu se rozhodně neodpouští. Začněte hluboce přemýšlet, co vás na vaší bývalé lásce opravdu tak strašně štvalo... Udělejte si seznam a přečtěte ho po sobě. Co zjistíte? Že člověk v euforii rychle zapomíná na negativa.

Nikdo není dokonalý

Ať už se rozhodnete druhou šanci věnovat, či jít dál a neohlížet se už nikdy zpět, mějte na paměti, že nikdo nejsme dokonalý a neomylný a můžeme opravdu daného činu, výroku nebo uklouznutí litovat. Ovšem opravdu odpouštět by se mělo jen jednou! Podruhé či potřetí už není omluvy, když si dospělý člověk nevezme ponaučení a dál dělá hlouposti. Pak víte, že zbytečně ztrácíte čas. Máte přece hrdost! Co uděláte, když podruhé najdete na svém opraveném hrníčku další trhlinu? Opatříte si nový a tenhle maximálně uložíte na dno nějaké krabice, abyste si někdy připomněla sice hezké, ale dávné chvilky. Tak vidíte!

Reklama

Načítám