Hlavní obsah

Manžela vidím jen párkrát v roce

Foto: Thinkstock

Už před lety manžel pracoval mimo domovFoto: Thinkstock

Reklama

Život s kamioňákem popisuje ve svém příběhu čtenářka Eva, která vlastně jiný vztah než ten na dálku v životě nezažila. Jak se jí daří zvládat domácnost a fungovat bez chlapa? Těžko, ale jde to!

Článek

Jsem ve svazku manželském již 18 let, máme spolu 2 děti (syn 17 let, dcera 15), a přesto musím přiznat, že čas strávený s partnerem bych mohla opravdu na prstech ruky spočítat.

Manžel nejdříve pracoval v zahraničí a domů jezdil pouze na víkend. Jelikož byly děti malé, tento vztah se zdál docela fajn - přes týden jsem se věnovala jim a tak nějak jsem si zvykla. O víkendu jsme se snažili být pospolu.

Později začal pracovat jako řidič kamionu a domů jezdí jednou za 14 dní asi tak na 1 - 3 dny. Na jednu stranu je to docela prima, jelikož kvůli němu nemusím vařit, prát, uklízet po něm špinavé prádlo, nevysypaný popelník, ale na druhou stranu... občas mi vážně chybí.

Veškeré práce spojené s chodem domácnosti musím řešit sama - takové vymalování bytu nebo zatlouct hřebík je pro mě už brnkačka stejně jako různé opravy domu, nepojízdné auto... Jenže když nám třeba přestane téct voda a nevím, co s tím mám dělat, musím otravovat kamarády a příbuzné.

A to nemluvím o výchově dětí! To řeším taky jenom sama. Zdá se to být jednoduché, ale pokud přijdou problémy týkající se učení, změn chování... začíná jít do tuhého, protože dělám mámu a zároveň tátu.

I když jsme s manželem v neustálém kontaktu (hlavně přes telefon), na dálku mi nic moc poradit nedokáže. Myslím si, že do dneška neví spoustu věcí týkajících se normálního rodinného života - vždyť je věčně na cestách! A pak když pak dorazí domů, rodina šlape bez nějaké úhony, takže je vše v pohodě a on nechápe, proč mu volám, že je něco v nepořádku nebo že něco nefunguje.

A co se sexu týká, jak napsala pisatelka Mirka, vše se dá vydržet, pokud toho druhého milujeme. Pak je všechno snazší! Sprcha vážně pomáhá...

Teď, když jsou děti skoro dospělé, doma se moc nezdržují a volný čas, kterého mám už opravdu hodně, trávím po procházkách se psy, s kamarády a s knížkou u televize.

Vztah napůl není lehký, ale dá se to zvládnout - stejně jako to zvládám já. Těm, kdo vstoupily do stejné řeky, přeji hodně štěstí!

S pozdravem

Zažíváte něco podobného? Také tráví váš manžel více času všude jinde jen ne doma? Jste ráda, nebo byste byla radši, kdyby byl každý večer s vámi? Napište nám o tom na info@prozeny.cz! Na tři pisatelky čeká odměna 500 korun!

Reklama

Související témata:

Načítám