Hlavní obsah

Šok! Martin Trnavský v lodičkách

Foto: frida.cz

Martina Trnavského znáte také ze seriálůFoto: frida.cz

Reklama

Ano, navíc ještě v upnutých ženských šatech a blonďaté paruce! I tuto podívanou nabízí divadelní představení Jako Thelma a Louise. Hra především o ženách a pro ženy. Bára Munzarová a Marika Procházková v rolích Thelmy a Louise prostě nasednou do auta a unikají ze svého smutného, stereotypního života!

Článek

Utéci! Alespoň na chvíli…

Malý výlet dvou kamarádek, Thelmy a Louise, se změní v „road movie“. Na jejich bláznivé cestě ne nepodobné letu neřízené střely se setkáme s ledasčím: touhou po svobodě, přátelstvím, láskou, vášní, strachem, ponížením, nevěrou. I se smrtí. Je to nepochybně zábavná podívaná se skvělými hereckými výkony. Ale nejen to.

Odvaha se opět vyplácí…

Režisér a scenárista Jakub Nvota se pro jubilejní desátou premiéru brněnského divadelního spolku Frída rozhodl zpracovat slavný americký film Ridleyho Scotta Thelma a Louise. A jak už jsme si u Nvoty zvykli, zdaleka nevystačí jen s pouhou adaptací. Využívá snad všeho, co je možné jen … na divadle! Martin Trnavský i Radim Novák hrají hned několik rolí. Přeskakují z jedné do druhé. Náhle se představení zastaví jako film a oba herci se změní v pouhé promítače v modrých pláštích… Kvalitní a sehraný herecký minisoubor si tak může dovolit nejen bravurně odehrát příběh, ale obohatit jej o nadhodnotu s prvky absurdního divadla, černého humoru či frašky. S odvahou i nadhledem, které český divadelní divák (naštěstí!) umí ocenit.

Thelma a Louise je příběhem všech žen

Dvouapůlhodinové představení nabízí jistě spoustu legrace a zábavy. Je však především velmi interesantní sondou do života žen. Ženy neoslavuje, ale ani nekritizuje a neodsuzuje. Nechává je takovými, jaké jsou. V jejich mnohovrstevnatosti, rozpornosti, kráse, bezradnosti. Sledujeme příběh žen toužících po lásce i po svobodě, po samostatnosti i spoutanosti v chlapské náruči, po obdivu, po uznání. Hra je v neposlední řadě oslavou skutečného přátelství mezi ženami, které bývá tak často zpochybňováno…

Přijďte v Praze, Brně i dalších městech!

Divadelní spolek Frída hraje svá představení v Praze (Divadlo Kalich), Brně (Divadlo Bolka Polívky), ale hostuje i v dalších městech. Informace najdete na divadelním webu www.frida.cz. Užijte si hereckého kumštu Báry Munzarové, Martina Trnavského a dalších, poznejte je důvěrněji než z televizní seriálové obrazovky! Divadlo je přece trochu „ jiná káva". Určitě nebudete litovat!

Reklama

Načítám