Hlavní obsah

Matná, šedivá pleť volá po kyslíku. Jak jí ho dodat?

Foto: yves-rocher.cz

Matná pleť s nádechem do šeda volá po kyslíku. Jak jí ho dodat?Foto: yves-rocher.cz

Aktualizováno

Sotva se pleť vzpamatovala z letního zápřahu, už se musí potýkat s mrazem, s přechody mezi vytopeným a chladným prostředím. Výsledkem je vysušená a matná pokožka se sklony k podráždění, která ztrácí svěžest a pružnost. Jak se s tím vypořádat?

Článek

Vedou se spory o to, zda je dobré dopřát jednou za čas tělu očistnou kúru, a dostat z něj vše škodlivé, co se v něm usadilo. Někdo říká, že je to skvělé, někdo jiný tvrdí, že si díky součinnosti mnoha různých orgánů organismus poradí sám. U pokožky je to ale jinak. Ta je mnoha negativním vlivům – od počasí po znečištěné prostředí – vystavena 24 hodin denně a takzvané volné radikály způsobují, že působí unaveně, povadle, je suchá, na dotek drsnější, s nádechem do šeda, a tak více vyniknou vrásky.

Ve vztahu k pleti se nejedná o drastický detox. Jde spíše o podporu regenerace, oživení, povzbuzení, zlepšení textury, o barevné sjednocení. Povede se vám to tak, že jí dodáte intenzivnější výživu a zbavíte ji toho, co ji zatěžuje, včetně odumřelých kožních buněk. Ve svém důsledku ji pak tento detox ochrání před dalším působením takzvaného oxidativního stresu. Pleti tak vrátíte pružnost, jas i zdravou barvu.

Foto: yves-rocher.cz

Vědci z Yves Rocher, inspirovaní synergií oceánu a země, spojili své jedinečné znalosti z oblasti botaniky a mořské biotechnologie, a objevili tak inovaci v oblasti biologických věd s patentovanou účinnostíFoto: yves-rocher.cz

Krok č. 1: Hloubkové čištění

Kromě klasického odlíčení a dočištění je třeba vzít na pomoc peeling. Rozhodně by to však neměl být klasický zrníčkový peeling, který by mohl pleť ještě více podráždit. Mnohem lepší bude olej, který pleť vyčistí a zbaví ji nečistot, ale také hydratuje, sjednotí tón a vyhladí povrch pleti. Vmasírujte ho do suché pleti a potom na obličej přitiskněte ručník namočený v teplé vodě a jemně ho odstraňte. Tento rituál opakujte jednou týdně.

Krok č. 2: Nálož kyslíku

Bojovat za nápravu pokožky je však třeba každý den. Zamyslete se proto nad tím, zda jsou vaše krémy a séra dostatečně výživné, aby zvládly pleť napravit a důkladně ochránit. Pro tyto účely jsou perfektní vitaminy A, E nebo C a ingredience, které pleť správně okysličí. Stejně jako při fotosyntéze, na níž stojí celý život přírody, je jasné, že nejlepší budou látky přímo z přírody.

Foto: yves-rocher.cz

Pleť je okamžitě detoxikována a schopná dýchat; je chráněna před poškozením způsobeným znečištěním, které je zodpovědné za předčasné stárnutíFoto: yves-rocher.cz

Tím se řídili u Yves Rocher, když vyvíjeli řadu Elixir Botanique pro okamžitou nápravu a detoxikaci pleti. Protože tato značka sídlí ve francouzské Bretani, dobře zná sílu oceánu. Právě odtud si vypůjčila mikrořasu Tetraselmis s intenzivní schopností zachytávat CO2 a čistit vzduch, a také rostlinu lichořeřišnici, která patří mezi největší producenty kyslíku na planetě. Extrakt z lichořeřišnice podporuje okysličení kožních buněk, a tím je oživuje.

Obě tyto rostliny mají perfektní detoxikační schopnosti, díky nimž spolehlivě bojují proti negativním vlivům životního prostředí, které urychlují stárnutí pokožky. Vaše pleť si jejich účinky může užít díky intenzivnímu séru, dennímu a nočnímu krému a v řadě Elixir Botanique od Yves Rocher nechybí ani roll-on na oblast kolem očí.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Proženy.cz.

Načítám