Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Maričin salát krásně voní po čerstvých bylinkách a díky fazolím i dobře zasytí. Sladko-kyselá zálivka z vinného octa perfektně doplní čerstvá rajčata, která jsou stále ve své vrcholné sezoně.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 hrst hlávkového salátu
  • 1 hrst čerstvého oregana
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks salátové okurky
  • 1 plechovka fazolí
  • 600 g rajčat
Článek

Postup

01.

Do velké mísy nakrájejte rajčata a okurku. Přidejte fazole a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Zálivku připravíte jednoduše smícháním všech ingrediencí, tedy oleje, octa, medu, soli a čerstvě mletého pepře. Zeleninu dobře promíchejte se zálivkou a přidejte nahrubo nasekanou bazalku, oregano a mix salátových listů. Vše lehce zamíchejte a rovnou podávejte.

Reklama

Související témata:

Načítám